Actualitate

5 probleme grave ale vinului din restaurante

1. Prețurile mari

Într-un meniu aleatoriu de restaurant, vinul costă, cel puțin, dublu sau triplu față de prețul producătorului/distribuitorului.

Poți să te zbați la infinit să te numești WineFriendly, dar când cea mai scumpă bere (bună, de import) costă 65 de lei, iar cel mai ieftin vin local – 250 lei – e clar pentru ce va opta consumatorul.

2. Oferta redusă

Avem o țară atât de bogată în vinuri, atât de mulți producători, atât de diferiți și atât de… absenți în meniuri. Majoritatea restaurantelor preferă să lucreze cu 1-3 producători de vin.

Dacă se afișează și mai mulți producători, e mare șansă să ți se spună: nu le avem în stoc. De regulă, sunt acceptați în meniu cei ce aduc „valoare adăugată” restaurantului, sub formă de ustensile branduite: pahare, umbrele, frapiere, frigidere.

3. Lipsa paharelor potrivite

Cred că ar fi vorba de peste 90% din restaurante care servesc vin în pahare de apă în loc de cele pentru vin. Nu pot să înțeleg nici în ruptul capului: de ce un restaurant se îngrijește să servească berea în halbe potrivite; ceai & cafea – în cește potrivite; cola – în pahare normale, etc?! Și de ce atâta ignoranță față de un pahar corect pentru vin?!

4. Să vă adăugăm gheață în pahar?



Să vă adăugați minte în cap! Să cumpărați, de exemplu, un frigider pentru vin. Că, pentru bere, cola și alte prostii v-a dus capul să vă pricopsiți cu frigider, iar vinul… va merge și cald! Bine, frigiderul de vin e scump, nu avem bani… Dar sunt wine cooler bags, vândute pe bănuți în Internet, stau la congelator, nu cer de mâncare, dar pot fi o soluție să servim un vin cât de cât ok.br>Într-un meniu aleatoriu de restaurant, vinul costă, cel puțin, dublu sau triplu față de prețul producătorului/distribuitorului.

5. Lipsa personalului calificat

E clar că nu toate restaurantele își permit să întrețină un somelier, dar măcar un chelner să trimiți la cursuri nu este de domeniul fantasticului.

Pentru că e mai simplu să ai un chelner care îți toarnă un vin oxidat cu atitudinea de maitre chef de restaurant Michelin.

finewine.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *