Frumusețe

5 Sfaturi pentru frumuseţe

 Un ten sanatos si curat pretinde o ingrijre pe masura. Fiindca nimeni nu vrea sa aiba o piele imbatranita inainte de vreme sau si mai rau, o piele uscata, nehidratata.

1. Demachierea

Un machiaj bun poate sa ascunda defectele cu care ne trezim in fiecare dimineata: cearcanele, ochii obositi, un cos aparut exact acolo unde nu avem nevoie de el, insa demachierea este adevaratul ritual magic, in care sta secretul unui ten stralucitor si ingrijit.

Curatarea tenului este o etapa foare importanta care nu trebuie neglijata chiar daca ne simtim obosite, fara chef, dupa o zi incarcata. Desi poate parea lipsita de importanta, curatarea tenului dimineata este foarte utila deoarece, desi in timpul noptii nu avem de-a face cu factorii poluanti ai mediului, tenul acumuleaza reziduri sub forma de celule moarte si sebum.

Atat seara, inainte de culcare dar si dimineata, tenul trebuie atent curatat, avand o grija deosebita cu zona sensibila a ochilor.

Procesul de demachiere incepe cu buzele, apoi ochii. In cazul ochilor, pentru inceput este indepartat rimelul. Urmeaza pleoapele si, la final, indepartarea fondului de ten.

Nedemachiat corect si eficient, tenul isi pierde in timp elasticitatea si stralucirea deoarece, pe langa produsele de machiaj, factorii externi precum fumul de tigara sau praful adauga impuritati care ataca tesutul pielii.

2. Tonifierea

Pentru o ingrijira corecta a tenului pe timpul noptii, avem nevoie de un demachiant eficient dar si de lotiune tonica. Aceasta din urma este foarte importanta, deoarece calmeaza fata si indeparteaza ultimele urme ale machiajului.

3. Hidratarea

La fel de importanta este crema de fata pentru noapte deoarece hidrateaza si hraneste tenul, inlocuind hidratarea pierduta in cursul zilei.

Cremele hidratante, bogate in vitamine, sunt ideale pentru o piele sanatoasa, catifelata la atingere.
Printre cele mai importante ingrediente ale cremelor hranitoare se numara : vitamina E (anti-oxidant) , vitamina C, provitamina B5, aloe vera, deoarece participa la calmarea pielii si reduc inflamatiile.

In egala masura acidul glicolic actioneaza ca exfoliant si hidratant, reducand acumularea de celule moarte ale pielii, oferind pielii un aspect mai tanar si mai catifelat. Mierea, laptele, musetelul, uleiul de masline au proprietati antiinflamatorii, analgezice, antialergice, emoilente, anestezice locale si cicatrizante.

Poti folosi si geluri de spalare sau uleiurile. Acestea sunt cunoscute pentru absorbtia lor rapida in piele si sunt recomandate pentru orice tip de ten, dar trebuie alese cu grija. Cele mai bune astfel de produse includ uleiul de trandafiri impotriva ridurilor si a ranilor cauzate de acnee. Daca dupa utilizare fata ramane extrem de uleioasa, inseamna ca uleiul ales este de proasta calitate.

4. Intregul corp

Nu doar tenul merita o importanta sporita. Pielea intregului corp trebuie sa fie ingrijita si placuta la atingere: ar fi neplacut ca iubitul tau sa mangaie o piele nu tocmai catifelata sau sa constati in ultimul moment ca pielea picioarelor sau calcaiele tale au nevoie de o exfoliere rapida.

Nu trebuie neglijata nici pielea de pe maini sau de pe gat si decolteu; fiind cele mai expuse razelor nocive ale soarelui, au tendinta de a se usca mai repede.

Pentru picioare, gelul exfoliant si lotiunea de corp hidratanta reprezinta tratamentul nelipsit din rutina zilnica a ingrijirii corpului. O baie calda este ideala pentru talpile si calcaiele cu tendinta de uscare sau cojire. Dupa ce s-au inmuiat, se recomanda utilizarea unei masti-tratament pentru exfolierea celulelor moarte. O data cu indepartarea acesteia se aplica o crema hidratanta pentru talpi si, pentru un rezultat cat mai eficient, se lasa sosetele in picioare peste noapte.

Indiferent de locul in care este aplicata, crema trebuie insotita si de un masaj delicat, pentru a o ajuta sa patrunda mai bine in piele si pentru a imbunatati circulatia sangelui.
Produsele pentru ingrijirea pielii ar trebui sa faca parte din trusa de produse cosmetice a oricarei femei indiferent de varsta acesteia. Ne prezentam in societate nu doar prin intermediul vorbelor sau sarcinilor pe care le indeplinim ci si prin felul in care aratam. Aspectul fizic, ingrijit sau nu, transmite celorlalti o alta fata a personalitatii noastre. Un ten stralucitor si un par ingrijit vor castiga mereu in fata unui ten uscat si a unui look lipsit de stralucire si feminitate.

5. Alimentatia

Alimentatia si stilul de viata au, de asemenea, un rol foarte important. O alimentatie nesanatoasa sau consumul unei cantitati insuficiente de apa vor constitui influente negative asupra pielii si a intregului organism.

Mereu pe fuga, sarim peste micul dejun sau mancam in graba; pranzul este inlocuit cu fast food-ul, la fel si masa de seara. Toate aceste obiceiuri nesanatoase vor constitui neajunsuri asupra pielii si greutatii corpului.

Daca am manca de 5-6 ori pe zi fructe proaspete, legume, cereale, rezultatul ar avea ca efect reducerea caloriilor ingerate si depozitarea unei cantitati mai mici de grasime.

Bauturile carbogazoase trebuie inlocuite cu apa. Aceasta este extrem de importanta pentru functionarea corecta a celulelor creierului si a fiecarui organ din corp, inclusiv pielea. Apa nu numai ca satisface setea dar reduce senzatia de foame si curata corpul de toxine. Lichidele de genul bauturilor carbogazoase si cafeaua au efect exact opus: golesc organismul de apa.

Sursa: Kudika.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *