Actualitate

6 motive de ce nu ar trebui să păstraţi căsătoria de dragul copiilor

Atunci de ce să-ţi sacrifici viaţa de dragul copiilor, distrugând tot ce a fost mai bun între voi? Martirizarea nimănui şi niciodată nu i-a adus fericire.

Supraestimarea căsătoriei de dragul copiilor

Atât pentru copii, cât și pentru părinți, divorțul nu va trece neobservat. Doar că divorțul nu va distruge lumea copilului. Da, el nu va înțelege de ce mama și tata nu mai trăiesc împreună și nu se mai iubesc. Însă pentru copil este mai important să știe că el are o mamă şi un tată care îl iubesc şi participă la educarea lui. Pe aceste lucruri ar trebui să se concentreze părintii, iar ștampila în pașaport nu este decât o formalitate.

Linişte, doar linişte!

Mai bine să ai părinți liniștiți care trăiesc separat, decât împreună certându-se mereu. În familiile în care există o atmosferă de conflict, certuri, nedreptate şi în unele cazuri violența fizică – copiii cresc nervoși, cu repere greșite.

Divorțul în astfel de familii este o procedură mai puțin dureroasă, decât “viața pe un butoi de pulbere” care se poate prelungi ani de zile, sau chiar toată viața.

Copiii nu se simt în siguranță

Nici măcar nu trebuie să vă certați în fiecare zi. E suficient să vă urâți, să vă jucați de-a tăcerea, să ignorați partenerul, să trăiți ca vecinii. Acest comportament afectează negativ psihicul copilului, el simte intuitiv conflictele și faptul că casa lui nu mai este o cetate.
Mulți copii, atunci când în familie predomină o astfel de atmosferă fug de acasă, încearcă să vină târziu de la școală, să petreacă mai mult timp în stradă.

Copiii nu vor aprecia sacrificiul

Sacrificând propria fericire şi libertate pentru copil, automat transferați responsabilitatea pentru viaţa eșuată pe micul membru al familiei. Mai mult decât atât, mai devreme sau mai târziu, gândul “am sacrificat totul pentru tine” te va copleși. Ce credeți că va simți copilul după asemenea reproșuri? Se va simți vinovat. Psihicul lui slab ar putea să nu suporte aceasta, de aceea nu ar trebui să-ţi sacrifici viaţa pentru copil.

Părinții nefericiți = copil nefericit

Capacitatea de a te bucura de viață, a zâmbi și a fi fericit este o adevărată artă. Nu toată lumea poate vedea binele în lucruri mici. Atmosfera iubirii, respectului reciproc şi bucuriei învață copilul să fie fericit și să creeze aceeași atmosferă în jurul lui.

Viaţa este doar una

Adesea trăim viaţa care nu ne este specifică. Amânăm totul pentru mai târziu, nu facem ceea ce ne dorim, ne căsătorim nu din dragoste, ci pentru comoditate…Se pot enumera multe motive, iar greșelile făcute nu întotdeauna se repară ușor. Doar nu doriți ca copilul vostru, atunci când va crește, să-i fie teamă de căsătorie, iar la o încercare nereușită – să divorțeze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *