Astăzi 24 August 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 22:16
Abonamente

Constantin Tănase 7 Aprilie 2010, ora 08:34    Din editia print

Marime Font

7 aprilie 2009: revoluţia mieilor de jertfă

Motto: „Nimic nu-i mai cumplit ca răzvrătirea unui miel”
(H. de Balzac)
Acum toţi discută ce a fost pe 7 aprilie 2009: o „revoluţie a tinerilor” sau o „tentativă de lovitură de stat”.

Politicianismul devorează, ca un monstru, totul ce-i iese în cale - şi viii, şi morţii. Frica păzeşte harbuzăria. Oportunismul şi laşitatea lichelelor noastre naţionale n-au margini… De ce să-i zică „revoluţie”, dacă mâine vin la putere cei care spun că a fost „lovitură de stat”? Un lucru ştiu: copiii torturaţi sau ucişi în aprilie anul trecut - „mieii de jertfă” ai unor speranţe şi revolte fără de nume - mâine se vor răzvrăti nu doar împotriva călăilor, ci şi a celora care nu au putut duce revoluţia până la capăt.

Există o nemulţumire a unor cititori faţă de felul în care abordează presa din RM „evenimentele din 7 aprilie”. Înţeleg şi justific o atare poziţie, atâta timp cât ea e exprimată de oameni sinceri şi de bun-simţ. Când însă se doreşte cu orice preţ denigrarea jurnaliştilor, cred că e cazul să explicăm lucrurile. E cu totul nedrept să acuzi, de exemplu, jurnaliştii din presa independentă că „nu spun adevărul” despre cele întâmplate pe 7 aprilie. Nu-l spun, fiindcă nu-l ştiu. Şi nu-l ştiu nu pentru că n-ar dori să-l cunoască sau ar fi neprofesionişti şi nu ar şti unde şi cum să-l caute. Admit, poate nu avem încă aşi în arta investigaţiei ziaristice, dar, să recunoaştem: aşa cum sunt ei, jurnaliştii noştri au făcut mai mult decât Procuratura, Internele şi SIS-ul luate împreună. Procuratura şi astăzi „se întreţine”, în principiu, cu subiecte ale jurnaliştilor care „nu spun adevărul”. Problema presei există, dar e alta.


În cei opt ani de regim comunist am avut două feluri de presă, respectiv două feluri de jurnalişti. A existat (şi mai există) presa regimului comunist şi propagandiştii ei şi a existat şi presa anticomunistă. Iată de ce, nu e corect să-i punem în aceeaşi oală pe jurnaliştii de la TIMPUL, „Jurnal de Chişinău”, „Literatura şi Arta”, „Ziarul de Gardă”, „Vocea Basarabiei” cu cei de la M-1, EU TV, „Antena C”, NIT, „Flux”, „Moldova Suverană”, „Comunistul” ş.a.m.d. Dacă dorim să discutăm sincer despre răspunderea jurnaliştilor pentru cele întâmplate până la 7 aprilie 2009, ar trebui să invocăm asemenea nume „sonore” de scule ale regimului Voronin ca Starîş, Conţiu, Burciu, Praporşcic, Năstase, care organizau zilnic, la comanda patronilor, adevărate măceluri împotriva Opoziţiei anticomuniste, a jurnaliştilor din presa necomunistă, a intelectualităţii neînregimentate în centrele de propagandă ale lui Voronin. Anul trecut, pentru o metaforă nevinovată, colegul nostru Pavel Păduraru a fost acuzat de incitare la ură şi la vărsări de sânge. Adevărul e altul: pe 7 aprilie 2009, tinerii au ieşit în stradă nu fiind mânaţi de TIMPUL sau de alte instituţii de media democratice, ci de aşa-zişii jurnalişti din presa comunistă care zi de zi, seară de seară, vărsau venin pe toate gurile şi canalele. Revolta a fost şi împotriva acestora... Astfel, trebuie s-o spunem deschis: pe 7 aprilie 2009, nu fraudele electorale au scos tinerii în stradă; tinerii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva părinţilor şi bunicilor lor care au decis, prin votul lor din 5 aprilie, să-i mai blesteme să trăiască încă patru ani într-o asemenea ţară, cu asemenea conducere, cu asemenea „presă”, cu asemenea „democraţie” ş.a.m.d.

Au mai existat (şi există) jurnalişti care sunt gata să facă revoluţie doar dacă au permis de la poliţie. Mă refer şi la cei de la postul public M-1 care, observ, în ultima lună au devenit democraţi, anticomunişti şi setoşi să ne aducă în casele noastre adevărul despre 7 aprilie! Repet replica lui Stanislavski: NU VĂ CRED! Mi s-a transmis de la respectiva televiziune că ar dori să mă aibă participant la o emisiune despre presă şi 7 aprilie. Opt ani de zile nu am fost invitat la M-1, fiindcă nu era… voie de la poliţie. Acum este. Am refuzat, bineînţeles. Convingerea mea e că astăzi sunt foarte puţini cei care au dreptul moral să discute despre 7 aprilie...

Marea întrebare care frământă azi societatea e de ce, după un an de la consumarea acelor evenimente tragice, ştim tot atât de puţin? Nu presa, ci noua guvernare trebuie să răspundă la respectiva întrebare. Dar şi la încă multe altele. Iată doar câteva, luate la întâmplare. Este sau nu este vinovat fostul ministru comunist al Apărării (azi mare creştin) de moartea nefericitului împuşcat pe poligonul de la Bulboaca? De ce nu se spune nimic şi despre ceilalţi morţi la 7 aprilie, cum ar fi Ion Ţâbuleac, Eugen Ţap şi Maxim Canişev? Cine l-a răpit pe fostul deputat pepecedist Vlad Cubreacov? De ce CCA, în frunte cu Gheorghe Gorincioi (azi convertit la democraţie), nu a sancţionat NIT pentru porcăriile intitulate „Poveşti cu măşti”? Cine a organizat „vinerile negre” la Chişinău? De ce nu au fost demişi procurorii care i-au băgat la puşcărie pe membrii aşa-zisului „grup de la Primărie” şi cei care i-au hărţuit prin judecăţi pe Urecheanu, Andronic ş.a.m.d.? De ce până acum nu ştim nimic despre concluziile la care a ajuns „comisia Nagacevschi”? De ce ieri îi vedeam, lângă mitropolitul Vladimir, pe Voronin, Tarlev, Greceanâi ş.a. iar acum îi vedem pe Ghimpu şi Filat? De ce Procuratura nu a ajuns nici azi la „mafia pădurilor” în frunte cu comunistul Popuşoi sau la firmele fostului ministru comunist al Construcţiilor, Baldovici? E moral şi corect ca primarul Dorin Chirtoacă să ia Focul Sfânt de la Mitropolia Moldovei şi apoi să meargă şi să pozeze în faţa camerelor de luat vederi la parohia Mitropoliei Basarabiei a părintelui Ioan Ciuntu? Unele dintre aceste întrebări îi vor deranja pe „ai noştri”…

Apropo, problema adevărului nu e numai a presei, dar şi a stimaţilor noştri cititori. Unii cititori, mari amatori de adevăr, ne cer nouă, jurnaliştilor, adevărul, dar numai cel care le convine lor. Din păcate, uneori (de fapt, deseori) presa se lasă intimidată de aceştia. Dacă cititorul e pelist şi ziaristul îndrăzneşte să-l „atingă” pe Ghimpu sau pe Chirtoacă, va fi imediat acuzat că „e plătit de Filat (Urecheanu, Lupu) şi că lucrează pentru distrugerea AIE”. Şi invers. Iar presa, recunosc, de cele mai multe ori se lasă… şantajată, evită să mai fie incisivă, să pună întrebări incomode. Vă dau două exemple. În seara de 5 aprilie 2009, după ce au fost anunţate rezultatele exit-poll-ului, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că sondajul a fost făcut în folosul comuniştilor. Peste puţin timp s-a dovedit că nu e deloc aşa. L-a taxat presa pe Ghimpu pentru declaraţia sa? N-a îndrăznit… Alt exemplu. Anul trecut, după 5 aprilie, Vlad Filat, vorbind de fraudarea alegerilor, a declarat că două persoane au fost incluse ca să voteze chiar pe adresa unde el locuieşte. L-a mai întrebat cineva pe Filat dacă s-a aflat cine-s acele persoane? N-a îndrăznit… Îndrăznesc eu aici şi acum să întreb, dar întrebarea va avea… consecinţe. Nu sunt exemple singulare şi le-am evocat nu pentru a „pune ghimpi”, ci ca o dovadă a faptului că da, presa noastră are păcatele ei, dar uneori le săvârşeşte nu fără „concursul” cititorilor, al acelor cititori care nu admit ca liderul lor să fie atins măcar cu o floare…

Acum să revenim la 7 aprilie 2009. I-am urmărit cu strângere de inimă pe liderii AIE la emisiunea de luni de la PRO TV. Moderatoarea emisiunii, oricât s-a căznit, nu a putut smulge din ei un răspuns clar, tranşant şi convingător la întrebarea dacă au fost fraudate alegerile din 5 aprilie 2009. Am spus „cu strângere de inimă” pentru că m-am convins că liderii AIE, niciunul dintre ei, nu au putut formula un răspuns politic la întrebarea respectivă. Impresia mea - subiectivă, fireşte - a fost că liderii AIE au provocat (din cele mai nobile intenţii) o situaţie politică ce-i depăşeşte şi pe care nu o pot gestiona. Acum stau pe mal şi se frământă cum să scoată piatra pe care ei înşişi au aruncat-o în apă... Era cu totul penibilă şi lipsa lor de sinceritate: declarau (cu ochii în pământ) că (pauză) candidaturile procurorului general şi a directorului SIS sunt ale Alianţei, propuse prin consens, dar când aceştia erau vizaţi negativ, imediat cineva dintre cei trei sărea în apărarea lor. Mă întrebam: de ce liderii AIE ne consideră tâmpiţi pe noi, telespectatorii, când toată lumea ştie că până şi portarii de la ministere au fost numiţi conform algoritmului? Dacă Procuratura Generală, SIS-ul şi Internele sunt controlate de vechiul regim, înseamnă că pe 7 aprilie 2009 nu a fost revoluţie, ci lovitură de palat, săvârşită de mieii de jertfă. Fiindcă, dacă se produce o revoluţie, are loc schimbarea Sistemului, înlocuirea unui Sistem politic cu altul. Ce fel de revoluţie a fost, dacă tonul în organele de forţă îl dau torţionarii şi călăii fostului regim, iar la nivel raional toată vechea nomenclatură care a slujit fostul regim a revenit în (sau nici nu a coborât din) fotolii? Ce fel de revoluţie a fost, dacă azi capul regimului criminal de ieri (generalul de miliţie sovietic Voronin) stă ţanţoş, cu lumânarea în mână, păzit de garda de corp, alături de „liderii revoluţiei din 7 aprilie”, în aceeaşi biserică - apropo, biserică ce l-a cântat pe Voronin, dar nu l-a de(plâns) pe Valeriu Boboc şi nici pe ceilalţi miei de jertfă ai revoluţiei moldave?

Aşadar, îi rog pe cititori să nu mă întrebe ce cred eu că a fost pe 7 aprilie 2009. O revoluţie? O lovitură de stat? Nu ştiu. Fiecare să se uite în sufletul său şi să-şi răspundă. Ceea ce ştiu e că a fost ceva atât de frumos, încât cei veniţi la putere vor termina-o foarte urât dacă nu vor şti să plătească după merit mieilor de jertfă care i-au adus în vârful piramidei. Citiţi motto-ul lui Balzac: nimic nu e mai cumplit decât răzvrătirea mieilor. A mieilor de jertfă trădaţi, mai adăugăm noi.

Un articol de: Constantin Tănase
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 August 2019, ora: 22:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 15:05

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 13:42

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia vizionării unui documentar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 23:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:52

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

În spatele atacurilor mediatice din ultimul timp la adresa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, stă „bancherul negru” Gherman Gorbunțov, au descoperit jurnaliștii ruși.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:41

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona Din editia print

Au loc descinderi in aceste momente la Aeroportul International Chisinau. Angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie au fost surprinsi in timp ce intrau in zona VIP, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:16

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Tinerii din Republica Moldova aflați la odihnă în tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, nu sunt lăsați să coboare drapelul în bernă și să țină un moment de reculegere în contextul împlinirii a 80...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:17

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Încă două persoane afectate de explozia unei rachete cu propulsie nucleară din Rusia au murit, anunţă surse medicale citate de presa locală.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)