Actualitate

7 lucruri bizare pe care oamenii le-au experimentat în timp ce dormeau

Știai că poți paraliza în timp ce dormi? Ce înseamnă dacă vorbești în timpul somnului? Află răspunsurile la aceste întrebări și alte lucruri interesante în rândurile de mai jos!

Lucruri bizare pe care oamenii le-au experimentat în timp ce dormeau
1. OAMENII POT PARALIZA ÎN SOMN – Unele persoane se confruntă cu astfel de episoade și se trezesc cu halucinații.

Medicii susțin că, atunci când adormim, suntem ca și paralizați, iar în timpul acestui fenomen mușchii sunt adormiți și creierul se trezește. 7% din populația planetei experimentează paralizia în somn.

2. OAMENII VORBESC ÎN TIMPUL SOMNULUI – Vorbitul în somn se numește somnilocvie în termeni științifici. Cei mai predispuși la acest comportament nocturn sunt bărbații și copiii.

3. OAMENII EXPERIMENTEAZĂ VISUL ÎN VIS – Persoanele care visează în timpul unui vis ar putea avea puteri paranormale. Medicina tradițională nu are o explicație clară pentru acest fenomen.

4. OAMENII VISEAZĂ ACELAȘI LUCRU ÎN REPETATE RÂNDURI – Psihologii spun că dacă visăm același lucru de mai multe ori, în mai multe rânduri, asta înseamnă că al nostru creier vrea să ne atragă atenția asupra unui lucru peste care trecem ușor cu vederea.

5. OAMENILOR LI SE ARATĂ ADEVĂRURI ȘI SOLUȚII ÎN VISE – Subconștientul nostru se activează în starea de hipnoză și, de cele mai multe ori, în somnul adânc. Rezolvarea multor probleme poate veni în timp ce visăm. Important e să ținem minte a doua zi.

6. OAMENII UMBLĂ DORMIND – Somnambulismul este fenomenul opus paraliziei în somn. Mușchii au activitate normală. Somnambulismul este periculos pentru că persoana care întreprinde anumite activități se poate răni fără ușor, întrucât ea se află în somnul de veghe.

7. OAMENII POT RĂMÂNE FĂRĂ AER ÎN SOMN – Persoanele care au episoade apneice în timpul somnului se trezesc brusc. Le este foarte greu să adoarmă din nou, pentru că în cele mai multe cazuri se instalează panica. Creierul primește mai puțin oxigen, iar presiunea arterială fluctuează.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *