Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 07:53
Abonamente

Bună Dimineața 13 Iulie 2016, ora 07:49

Marime Font

7 motive de ce ar trebui să rămânem în Moldova

Acum două săptămâni am prezentat 7 motive de ce ar trebui să plecăm urgent din Moldova, iar mulți au fost dezamăgiți că n-am menționat și niște argumente de a rămâne acasă – cică sunt cu duiumul. De fapt, această misiune s-a dovedit a fi un pic mai dificilă, însă am găsit totuși câteva motive de ce n-ar trebui să plecăm în străinătate. 

 
 
 

Internet rapid. Dacă se poate mândri totuși cu ceva această palmă de pământ, atunci cu viteza și calitatea internetului pe care îl are. Țări mult mai dezvoltate nici n-au visat să aibă o asemenea rețea. În Chișinău este net gratuit practic peste tot, mai mult chiar, acum e dificil să găsești un sat fără internet. Pentru cei care preferă să petreacă mult timp online, Moldova este locul perfect.

Fără terorism și calamități naturale. Țara noastră este neînsemnată pentru marele forțe politice din lume, iar probabilitatea ca aici să aibă loc un atentat terorist este foarte mică. Văzând sărăcia în care trăim, oricărui kamikaze i s-ar face milă de acest popor. Totodată, datorită amplasării geografice, R. Moldova nu riscă să fie devastată de tsunami, erupții vulcanice sau cutremure puternice.Studii superioare accesibile. La noi nu prea se trag străinii, dar puținii care totuși vin, o fac doar pentru că studiile superioare în universități sunt mult mai ieftine decât în majoritatea statelor europene. Apropo, în unele instituții chiar se face și carte.

Lipsa unui flux mare de imigranți. Acum, când peste tot se discută despre invazia imigranților, noi putem sta liniștiți pentru că ei tind să ajungă în țări bogate și prospere, iar țara noastră e foarte departe de aceste calificative. Prin urmare nu va veni nimeni să ne fure locurile de muncă.

Transportul public - unul dintre cele mai ieftine din lume.
Se pare că doar la noi în capitală poți urca în microbuz practic cum ieși din bloc și ești dus până în prag la serviciu, cu doar 3 lei.

Poți să te exprimi liber. Cât de mult s-ar vorbi despre cenzura jurnaliștilor, aici cei care sunt onești și profesioniști pot spune liber tot ce cred și nimeni nu va putea să le închidă gura sau să-i bage după gratii, pentru că au făcut anumite descoperiri.

Și cei compromiși au șanse să ajungă la putere. În statele normale persoanele corupte, certate cu legea sau compromise, nu ajung primari în orașe importante, deputați sau premieri. La noi însă, acesta chiar constituie un avantaj, cu cât mai compromis ești, cu atât mai multe șanse ai să fii „ales” de popor.

Un articol de: Dorin Galben Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul