Astăzi 7 Iunie 2020, Duminică - Ultima actualizare la 6 Iunie 2020
Abonamente

Actualitate 19 Noiembrie 2017, ora 16:43

7 oameni nu au înțeles întrebarea referendumului! Ce alte nereguli a depistat Promo-LEX

Marime Font

În ziua de duminică, 19 noiembrie 2017, Asociația Promo-LEX a dat publicității constatări intermediare privind desfășurarea referendumului de revocare a Primarului de Chișinău și alegerile locale noi din 10 localități din țară.

Constatările Asociației au fost făcute în baza informațiilor semnalate de observatorii din secțiile de votare (SV), care au fost acreditați de autoritățile electorale.

Prezența materialelor de publicitate, afișelor, panourilor electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției) – 1 caz

Loading...


SV 232, Râșcani, Chișinău. Pe panou în interiorul SV, unde era încleiat mesajul: „Ești patriot, nu ieși la vot.”

Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor – 12 cazuri
SV 108, Buiucani, Chișinău. La ora 11.10 președintele Biroului Electoral al Secției de Votare (BESV) a mai adus un sigiliu (al 4-lea) pentru urnele de vot.

SV 291, Ciorescu, Chișinău. La sigilarea urnelor au fost aplicate câte 2 sigilii la 2 urne staționare și câte un sigiliu la urna mobilă.

SV 245, Râșcani, Chișinău. Trei urne de vot din SV au câte 2 sigilii, urna mobilă – 2 sigilii. Președintele nu a întreprins nimic, în condițiile în care au mai rămas sigilii neutilizate.

SV 230, Râșcani, Chișinău. Sunt 3 urne în SV, dintre care două au câte 2 sigilii și una are 3 sigilii.

SV 294, Râșcani, Chișinău. S-a depistat că la ambele urne de vot sunt doar câte două sigilii.

SV 297, Râșcani, Chișinău. Sunt 2 urne de vot staționare. Una este sigilată cu 2 sigilii, una nu este folosită. Președinte BESV a declarat faptul că numai 5 sigilii au primit.

SV 252, Râșcani, Chișinău. Trei urne sunt sigilate cu câte două sigilii.

SV 253, Râșcani, Chișinău. De la început urnele aveau: una – trei sigilii, iar alta – două. După sesizarea observatorului a fost pus încă un sigiliu la cea cu două.

SV 220, Râșcani, Chișinău. Sunt 4 urne de vot în cadru BESV, 3 staționare și 1 mobilă. Din cele 3 staționare una este de rezervă, respectiv 2 urne sunt sigilate cu câte 2 sigilii. Motivul este lipsa sigiliilor.

SV 231, Râșcani, Chișinău. Au fost constatate 3 urne de vot staționare și una mobilă. Toate urnele staționare au fost sigilate doar cu câte 3 sigilii, motivul invocat de președintele BSV fiind faptul că Pretura a acordat SV doar 10 sigilii.

SV 238, Râșcani, Chișinău. S-a constatat că ambele urne de vot staționare au fost sigilate doar cu câte 3 sigilii.

SV 302, Stăuceni, Chișinău. S-a constatat că cele 2 urne de vot staționare sunt sigilate cu 2 sigilii și urna mobilă are doar un sigiliu. Președintele BSV a declarat că dispune doar de atâtea sigilii.

Votarea nejustificată în grup (în cabina de vot s-au aflat 2 sau mai multe persoane) – 1 caz
SV 190, Ciocana, Chișinău. Două persoane au intrat în aceeași cabina de vot. Membrii BESV au intervenit, însă aceștia deja au reușit să pună ștampila „votat”.

Agitație electorală sau PR negru în perimetrul şi/sau în apropierea secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor – 2 cazuri
SV 71, Buiucani, Chișinău. Un alegător în incinta secției de votare făcea agitație electorală. A fost sesizată verbal președinta SV, după care aceasta a rugat alegătorul să părăsească SV.

SV 132, Centru, Chișinău. În incinta SV, un observator din partea unui participant la referendum discuta cu un membru al comisiei despre realizările și eșecurile primarului general vizat în procedura de revocare.

Deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri – 2 cazuri
SV 168, Ciocana, Chișinău. În intervalul orelor 9.45-10.00 a dispărut conexiunea la internet, din care cauză nu a funcționat SIAS Alegeri.

SV 168. Ciocana, Chișinău. În programul SIAS un alegator era deja înregistrat precum că ar fi votat. Doamna a insistat să voteze, i s-a permis. Ea a menționat că la alegerile prezidențiale a fost aceeași problemă, la fel cineva ar fi votat în locul său.

Deficiențe în listele electorale – 10 cazuri
SV 276, Ciocana, Chișinău. În baza de date SIAS alegătorul este indicat cu drept de vot însă în listele electorale de tipar nu este identificat. Președintele BESV a contactat organele electorale superioare, după care a permis să voteze și să fie inclusă în lista electorală suplimentară.

SV 108, Buiucani, Chișinău. În listele electorale de baza au fost identificate două persoane decedate. Copiii au adus certificatele de deces pentru a confirma datele. În rezultat, persoanele respective au fost excluse din lista.

SV 299, Stăuceni, Chișinău. Un alegător cu reședința în raza secției, în momentul în care a mers să se identifice în listele electorale, precum și în programul SIAS, a depistat faptul că nu este inclus. A fost anunțat președintele BESV și i sa permis votarea fiind inclusă pe lista electorală suplimentară.

SV 105, Buiucani, Chișinău. Un alegător era inclus în SIAS Alegeri, însă nu și pe listele electorale de bază. Președintele a permis votarea și a fost inclus pe listele suplimentare.

SV 103, Buiucani, Chișinău. Un cetățean cu reședința pe str. Belinschi 59, vota de obicei în SV 101. Pe motiv că acolo nu a fost identificat a fost direcționat către SV 103, unde la fel nu a fost găsit în liste. Președintele BESV a sunat la pretura însă problema nu s-a rezolvat și cetățeanul nu a votat.

SV 248, Râșcani, Chișinău. O alegătoare a mers la secția de votare unde mereu își exercita dreptul de vot. În programul SIAS Alegeri a fost identificat dar nu și în listele electorale tipărite. Astfel președintele BESV i-a indicat să meargă la o altă secție de votare din preajmă pentru a vedea dacă este acolo înregistrată, iar mai apoi i-a propus alegătorului să voteze pe lista electorală suplimentară. Alegătoarea nu a mai dorit să voteze.

SV 20, Botanica, Chișinău. Un alegător verificând lista electorală a depistat două persoane necunoscute având reședința în apartamentul său, respectiv, acestea fiind incluse în lista electorală de bază.

SV 138, Centru, Chișinău. S-a constatat lipsa unui alegător în listele electorale. Acesta numai are viza de reședință la adresa veche, neavând însă o altă adresă de reședință/domiciliu (nu este înregistrat la nici o adresă). Dat fiind faptul că alegătorul a insistat să voteze, după discuția Președintelui BESV cu responsabilii de la CEC, acestuia i-a fost restricționat dreptul de a vota.

SV 265, Buiucani, Chișinău. Un alegător a fost identificat în baza de date SIAS , dar nu și pe liste electorale de tipar. Astfel a fost inclus pe listele suplimentare, și a votat.

SV 105, Buiucani, Chișinău. În jur de circa 10 alegători care au votat la alegerile precedente în SV 105, la referendumul local nu se regăsesc în listele electorale de baza. Persoanele date figurează în alte SV pe liste (conform datelor oferite de verificat de operatori). Au plecat fără sa voteze, menționând ca nu mai merg deloc.

Fotografierea buletinelor de vot – 2 cazuri
SV 158, Ciocana, Chișinău. Un alegător a fotografiat buletinul de vot după ce a aplicat stampila „votat”, președintele l-a oprit, l-a rugat să șteargă poza, dar acesta a refuzat. A fost chemată poliția ca să clarifice situația.

SV 111, Buiucani, Chișinău. O alegătoare a fotografiat buletinul de vot, după aplicarea ștampilei de vot. La insistența membrilor comisiei și a unor observatori, poza a fost ștearsă.

Neclarități privind înțelegerea conținutului întrebării supuse referendumului de către alegători – 7 cazuri
SV 87, Buiucani, Chișinău. Un alegător aflat în secția de votare era consultat prin telefon pentru ce opțiune să voteze. În timpul discuției a strigat că votează “pentru”. După care a întrebat membrii comisiei dacă se votează anume așa, aceștia însă nu au dorit să se implice. După aceasta a votat.

SV 58, Botanica, Chișinău. O alegătoare în vârstă s-a deranjat că nu înțelege întrebarea și a cerut consultare de la membrii comisiei. Nu a primit răspunsul așteptat și a rupt buletinul de vot. Președinta a sesizat poliția și a întocmit un act conform procedurii. Doamna nu a mai vrut să voteze și a fost condusă de polițist afară.

SV 27, Botanica, Chișinău. Un alegător a solicitat eliberarea unui al doilea buletin, motivul invocat fiind votarea greșită din cauza neînțelegerii întrebării. Dat fiind faptul că Președintele BESV era ieșit, alegătorul a rupt buletinul. După revenirea președintelui, a fost eliberat al doilea buletin de vot, cu elaborarea procesului-verbal pentru buletinul de vot stricat.

SV 315, Botanica, Chișinău. Un alegător intenționa să iasă din SV cu buletinul de vot pentru a se consulta, din cauza neînțelegerii întrebării, însă a fost oprit de către membrii BESV.

SV 27, Botanica, Chișinău. Au intrat două persoane în cabina de vot și au încercat să telefoneze, după ce li s-au făcut observații au lăsat buletinele de vot pe masa membrilor comisiei și au ieșit afară să telefoneze. După care au intrat și au votat.

SV 27, Botanica, Chișinău. O alegătoare, după ce a primit buletinul de vot, s-a îndreptat spre cabină și a telefonat pe cineva ca să se consulte privind opțiunea necesar de selectat. Chiar dacă i s-a făcut observații, ea a continuat dialogul. Oricum doamna a votat.

SV 131, Centru, Chișinău. Un alegător nu înțelegea care este sensul cuvintelor ”pentru” și ”contra”. S-a apropiat de membrii BESV pentru ca să-i explice. După ce au discutat, dumnealui a mers să voteze.

Implicarea în procesul electoral a observatorilor din partea participanților la referendum – 2 cazuri
SV 190, Ciocana, Chișinău. Unui alegător vorbitor de limba rusă, i s-a oferit buletin de vot în limba română, el nu s-a arătat deranjat de acest fapt. Observatorul unui participant la referendum s-a implicat, întrebând de ce nu i s-a oferit buletin de vot în rusă, ca el poate să nu înțeleagă unele cuvinte.

SV 190, Ciocana, Chișinău. Alegătorul a întrebat unde să aplice ștampila. Observatorul unui participant la referendum i-a indicat alegătorului locul unde să aplice ștampila.

Altele
SV 252, Râșcani, Chișinău. Observatorul îngrădea observarea urnei de vot de către ceilalți observatori prin faptul că stătea la o distanță de aproximativ 2m de urna respectivă. Președintele a solicitat sa se îndepărteze de urnă, la un moment dat s-a iscat o situație de conflict.

SV 246, Râșcani, Chișinău. S-a constatat o tentativă de votare fără fișa de însoțire. Faptul că fișa lipsește a fost constatat doar după semnarea alegătorului în listele electorale. După o ceartă cu membrii BESV, a fost restricționată votarea, fiind întocmit un proces-verbal în privința semnăturii alegătorului în liste.

SV 205, Râșcani, Chișinău. Un alegător a deteriorat buletinul de vot după exprimarea opțiunii. La tentativa de a părăsi SV cu buletinul de vot deteriorat, președintele BESV i-a luat buletinul de vot rupt și l-a inclus în urna de vot.

SV 118, Centru, Chișinău. Observatorul din partea unui participant la referendum discută cu membrii BESV – fapt ce deranja participanții la procesul electoral. La observațiile președintelui BESV, observatorul a argumentat prin faptul că el nu vorbea despre referendum.

SV 53, Botanica, Chișinău. O persoană a ieșit cu buletinul de vot în afara SV și nu s-a mai întors. Erau prea mulți alegători și nimeni nu a întreprins nimic.

SV 216, Râșcani, Chișinău. Un alegător a vrut să vadă în listele electorale cine mai are viza de reședința în apartamentul său, nu i s-a permis. Președintele i-a explicat că aceasta trebuia să verifice înai 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 6 Iunie 2020, ora: 16:57

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

Astăzi în R. Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri active de la începutul pandemiei.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 6 Iunie 2020, ora: 10:44

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Iunie 2020, ora: 08:55

ACCIDENT CUMPLIT în ITALIA / Patru români, printre care un bebeluș și o fetiță de 10 ani, au MURIT (FOTO, VIDEO)

ACCIDENT CUMPLIT în ITALIA / Patru români, printre care un bebeluș și o fetiță de 10 ani, au MURIT (FOTO, VIDEO)

Patru români, printre care un bebeluș de zece luni și o fetiță în vârstă de zece ani, au murit într-un cumplit accident produs pe autostrada A1, între Arezzo și Monte San Savino, în Italia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Iunie 2020, ora: 08:53

Franţa anunţă: „Nici dacă apare valul doi, nu mai închidem ţara! Populaţia nu va mai accepta aşa ceva“

Franţa anunţă: „Nici dacă apare valul doi, nu mai închidem ţara! Populaţia nu va mai accepta aşa ceva“

Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului Ştiinţific, care e autorizat de guvernul francez să ia măsurile în lupta cu coronavirus, a explicat care va fi strategia ţării, până la finalul anului 2020.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Iunie 2020, ora: 08:21

INTERVIU / Gheorghe Cavcaliuc, despre împăcarea cu soție și implicarea în politică

INTERVIU / Gheorghe Cavcaliuc, despre împăcarea cu soție și implicarea în politică

Fostul șef adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit despre familia lui, despre continuitatea proiectelor începute în perioada în care era funcționar public și planurile sale de viitor, dar și cum a reușit să treacă de perioada...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 6 Iunie 2020, ora: 08:18

Rusaliile - ce semnificație au și ce tradiții respectă românii în această zi

Rusaliile - ce semnificație au și ce tradiții respectă românii în această zi

Rusaliile reprezintă o mare sărbătoare străveche, pe care românii o sărbătoresc cum se cuvine. Aceasta este ultima sărbătoare din ciclul pascal, după Înviere și Înălțare și comemorează Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli. Aceasta se...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 6 Iunie 2020, ora: 06:42

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 6 Iunie 2020, ora: 00:38

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 6 IUNIE 2020. Nu e timpul saă eziți!

Horoscopul zilei de azi, SÂMBĂTĂ 6 IUNIE 2020. Nu e timpul saă eziți!

Soarele din Gemeni si Marte din Pesti fac cuadratura si aprind scanteia. Ce provocare astepti, ce vrei sa schimbi la tine? Lupta pentru ceea ce-ti doresti. Dupa eclipsa de Luna plina din Sagetator, astrul noptii intra in Capricorn, iar lucrurile incep sa se aseze in fagasul normal.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 6 Iunie 2020, ora: 00:06

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Igor Dodon îi povestește lui Plahotniuc și Iaralov ce discută cu Putin și Kozak.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 17:59

analiză economică Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Criza prin care trece Republica Moldova are un impact major asupra economiei. 

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 14:12

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

Eclipsa de Lună prin penumbră din 5 iunie este a doua de anul acesta și este vizibilă în cea mai mare parte a Europei (inclusiv în România), Africa, Asia, Orientul Apropiat, cea mai mare parte din Australia şi Oceanul Indian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 13:41 de Alecu Reniță

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

Ziua de 5 iunie considerată ziua internaţională a mediului înconjurător nu are încărcătura festivă a sărbătorilor profesionale sau tradiţionale. Nici nu are cum să aibă, fiindcă cele peste 7 miliarde de oameni continuă să perpetueze nepăsarea lor faţă de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:44

video Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentarul cu imagini cutremurătoare de arhivă despre „eliberarea” sovietică la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial a avut un reach de peste 1 milion de persoane, doar pe rețeaua de socializare (facebook/10tv.md)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 12:31

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Mai mult de 40 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost răniţi joi într-un atac cu cuţitul, a relatat presa de stat chineză, potrivit DPA.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:03

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

Tot mai multe voci îndeamnă blocul ACUM să demită repede guvernul Chicu.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 09:03

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

În perioada 5-7 iunie și 9-11 iunie va fi sistat traficul rutier pe strada Ion Inculeț. Măsura este luată în legătură cu executarea lucrărilor de reamplasare a pilonilor de energie electrică și telecomunicații, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 5 Iunie 2020, ora: 08:58

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 5 Iunie 2020, ora: 08:48

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Trei gropi ilegale, tolerate de autoritățile locale Dezastru ecologic în Portul Constanța. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, spune că a găsit în Portul Constanța o rampă unde au fost aruncate de-a lungul anilor zeci de tone de deșeuri...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 08:35

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

„Stați acasă - nu la cimitir”, ne îndeamnă tehnocratul de Pârjolteni, Ion Chicu, pe facebook.com

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 07:43

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a devenit joi a treia ţară din lume ca număr de decese din cauza noului coronavirus, depăşind 34.000 de morţi, în faţa Italiei, după un nou record de morţi înregistraţi în 24 de ore.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 5 Iunie 2020, ora: 07:37

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Este ziua marii eclipse de Luna in Sagetator. N-a mai fost una asemanatoare din 2010-2013. Esti Gemeni sau Sagetator? Ai nevoie de actiuni curajoase. Echilibrul se poate pierde usor. Insa toate zodiile se pot simti pe taram nesigur. Mercur si Uranus au idei briliante si te ajuta pe alocuri.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 5 Iunie 2020, ora: 03:53

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)