Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Spectacole 28 Aprilie 2015, ora 13:14

7 zile pline de film documentar

Marime Font

Pregătirile pentru Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, ediția a XII-a, sunt în toi. Anul acesta festivalul va avea loc în perioada 12-18 mai la Chișinău.

CRONOGRAF-ul a ieșit din limitele unui singur spațiu, extinzându-și evenimentele, proiecțiile şi locaţiile. Programul proiecţiilor festivalului la această ediţie este mult mai vast, acesta numără peste 70 de filme, inclusiv 11 premiere naţionale de film şi proiecţii speciale.

Principala locație a festivalului rămâne Centrul Cultural Odeon, unde vor fi proiectate filmele din concurs. Cele cinci secțiuni ale festivalului însumează 49 de producții în competiție pentru trofeele CRONOGRAF-ului. Proiecţiile vor dura de dimineaţă până seara, la cele cinci secţiuni competitive.Publicul va putea aprecia filmele, desemnând câştigătorii premiului Simpatia Publicului şi va avea ocazia să discute cu autorii prezenţi. Serile, tot aici, vă invităm la premierele autohtone de film. În același timp, publicul cinefil este așteptat la Tipografia 5 (str. V. Pârcălab 45) unde poate urmări în fiecare seară, de pe 14 până pe 17 mai, un program special de filme, elaborat de Culture.pl în colaborare cu FIFD CRONOGRAF, cu titlul sugestiv „Filmul ca motor al transformărilor sociale”. Tot aici putem descoperi festivalul internațional de scurtmetraje cu buget redus sau fără buget ClipAward din oraşul Mannheim din Germania, înfrăţit cu capitala noastră. De asemenea, vor fi organizate masterclassuri pe teme cinematografice, desfăşurate la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

O noutate a acestei ediţii a FIFD CRONOGRAF sunt proiecţiile în aer liber. Ele se vor derula în Scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova ULIM (str. V. Pârcălab, 52) şi la Apartamentul Deschis (str. București 68/1) cu începere de la ora 21:00. Accesul la aceste proiecţii este gratuit.

Avem şi proiecţii nocturne pentru iubitorii neobosiţi de film. Pe 16 mai, în cadrul „Nopţii muzeelor” vom proiecta câteva producţii cu tematică istorică la cinemateca Muzeului Național de Istorie a Moldovei, str. 31 august 1989, 121A.

Biletele și abonamentele la festival pot fi cumpărate la casele Centrului Cultural Odeon și on-line pe iticket.md. Toată informația despre filmele participante, însoțite de imagini, trailere și sinopsis-uri, precum și programul festivalului, accesul și noutățile lui pot fi găsite pe site-ul oficial
http://cronograf.md sau pe www.facebook.com/IDFF.CRONOGRAF.

FIFD CRONOGRAF este până la ora actuală cel mai complex festival de film din Republica Moldova, lansat în 2001 şi organizat de către OWH Studio, cu susținerea partenerilor săi. Festivalul reprezintă o ocazie unică pentru cinefilii din Chișinău să vadă documentare de calitate din întreaga lume, să discute cu autorii lor și să descopere ultimele tendințe în materie de film documentar.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md