Timpul Local

74,3 milioane de euro – recordul pentru vnzarea la licitatie a unei opere de arta

Casa de licitatii Sotheby’s a anuntat ca o sculptura in bronz in marime naturala, realizata de Alberto Giacometti, a fost adjudecata miercuri, la Londra, pentru suma de 65 de milioane de lire sterline (74,3 milioane de euro). Suma stabileste un nou record mondial pentru o opera de arta vanduta la licitatie.

Precedentul record a fost inregistrat in anul 2004 de un tablou de Pablo Picasso, "Baiat cu pipa" (Garcon a la pipe), vandut la New York, la o licitatie Sotheby’s, cu 104,2 milioane de dolari, adica 58 milioane de lire sterline.

Sculptura "Omul care merge" (L’homme qui marche) de Alberto Giacometti a fost adjudecata in doar opt minute. Pretul de pornire a fost de 12 milioane de lire. Cumparatorul, a carui identitate nu a fost divulgata, a licitat prin telefon.

Sculptorul elvetian Alberto Giacometti (1901-1966) este considerat unul dintre cei mai mari artisti plastici din secolul al XX-lea, fiind cunoscut in special pentru sculpturile sale in stil suprarealist si pentru reprezentarea filiforma a figurilor omenesti. A fost elevul lui Antoine Bourdelle, experimentand si stilul cubist.

Dupa tvr.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *