Artă

90 de artişti din Moldova au participat la “Seara de Artă 2014”

Marie Moser, preşedinte al Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova şi soţia Ambasadorului SUA în R. Moldova a spus că toţi banii colectaţi de pe urmă expoziţiei vor merge către ONG-ul "Hospice Angelus", care oferă servicii de îngrijiri paliative persoanelor ce suferă de cancer şi HIV/SIDA.

În cadrul evenimentului "Seară de Artă 2014" au fost expuse picturi, sculpturi, suvenire, covoare, bijuterii, obiecte împletite, croşetate, jucării etc.
Elena Pădureanu, directorul unui magazin din Chişinău a precizat pentru MOLDPRES că a venit la expoziţie cu jucării moi din materiale textile naturale, produse în R. Moldova. "Aceste obiecte costă circa 200 de lei, dar sunt non-alergice, fără metale grele şi substanţe toxice, se potrivesc chiar şi nou-născuţilor. Le exportăm în Germania şi Franţa, acolo jucăriile noastre se vând în farmacii", a adăugat Elena Pădureanu.

Preţul obiectelor expuse varia de la 10 lei, cât costau suvenirele, până la 4 mii de lei (circa 200 de euro), pentru un covor din lână ţesut manual.

Clubul Internaţional al Femeilor a fost fondat în anul 1997. Până în prezent, datorită evenimentelor precum "Seara de Artă", "Târgul de Crăciun", "Fashion Show", au fost colectaţi peste 450 de mii de dolari SUA. Banii au fost alocaţi pentru diverse proiecte de caritate, în special care vizau copiii şi femeile nevoiaşe.

Sursa: epochtimes-romania.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *