Social

90 la suta din drumurile capitalei trebuie asfaltate

Directia Generala transport public si comunicatii (DGTPC) din capitala are nevoie de 180 mln lei pentru reparatia drumurilor. In acelasi timp, bugetul directiei pentru anul curent prevede doar 26 mln lei, a declarat seful DGTPC, Veaceslav ?erna, care sustina ca are capacitatea de a repara drumurile, insa nu are bani in aceste scopuri.

Potrivit lui, conditiile climaterice din aceasta iarna au deschis aproape toate gropile plombate in ultimii 10 ani. „In aceasta iarna din cauza temperaturilor, ba prea joase, ba inalte, drumurile au fost afectate de 10 ori mai tare decat in anul trecut”, a spus Veaceslav ?erna. „Au sarit si plombele de asfalt puse in ultimii 5-10 ani”, afirma el.

La moment, angajatii „Exdrupo” acopera gropile cu pietris, insa cand vor permite temperaturile va incepe asfaltarea strazilor. Potrivit oficialilor, in primul rand, vor fi reparate strazile pe care circula transportul public, apoi se va purcede la plombarea gropilor de pe strazile secundare.

„De aceasta data va trebui sa urmarim atent calitatea lucrarilor, ca sa nu ne trezim peste un an ca acoperim aceleasi gropi”, a spus primarul Dorin Chirtoaca, mentionand ca, oricum, autoritatile nu vor putea face fata tuturor necesitatilor.

„In Chisinau sunt afectate 80-90% din drumuri. Nu avem bani pentru asfaltarea lor integrala, insa vom incerca sa reparam unele portiuni de drum ca traficul pe strazi sa fie acceptabil”, a mai spus primarul.

Pana in prezent drumarii au acoperit deja gropile de pe 3,3 mii de metri patrati de drum. Acum are loc evaluarea tuturor cheltuielilor pentru reparatia strazilor, inclusiv a canalizatiei pluviale, fara reparatia careia plombarea ar fi inutila.
 

Dupa info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *