Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Martie 2018
Abonamente

Afaceri 8 Februarie 2011, ora 12:02

93 km de drum naţional vor fi reabilitate

Marime Font

Foto: timpul.md

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Guvernul SUA va finanţa reablitarea unui segment de 93 km de drum naţional din nordul republicii. 

Fondul Provocările Mileniului Moldova şi Administraţia de Stat a Drumurilor au semnat astăzi un Acord de Reabilitare a Drumurilor. Documentul prevede reparaţia şi modernizarea porţiunii de 93 km a traseului naţional M2, situate între s. Sărăteni şi intersecţia Drochia. Durata proiectului este de doi ani, iar suma prevăzută pentru realizarea acestor lucrări este de 130 milioane de dolari. Banii, oferiţi în formă de grant, vor fi utilizaţi pentru efectuarea lucrărilor de studiu, reabilitarea drumurilor şi construcţia infrastructurii (parcări, veceuri, restaurant, telefoane publice etc.), şi construcţia unei benzi suplimentare de o lungime de 30 km. 

"Drumul va fi ajustat la standarte europene. Vor fi excluse toate locurile care prezintă pericole pentru circulaţie şi va fi dezvoltată infrastructura", a spus ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru.Agentul economic care va efectua reabilitarea propriu-zisă a drumului va fi desemnat prin licitaţie internaţională. 

Timpul.md (I.M)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul