Eveniment

A. Suceveanu: „Dumitru Matcovschi şi-a asumat destinul Basarabiei şi s-a identificat cu drama acestui meleag”

Lasă un gol mare în istoria şi literatura noastră, pentru că Dumitru Matcovschi nu a fost doar poet, dramaturg şi prozator, a fost un om al cetăţii, o figură emblematică pentru Mişcarea de Renaştere Naţională în Basarabia. De această părere este preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Arcadie Suceveanu, citat de IPN. 

Arcadie Suceveanu a menţionat că Dumitru Matcovschi va rămâne în conştiinţa oamenilor ca un poet care a stigmatizat şi a pus la stâlpul infamiei impostura, minciuna privind viaţa Basarabiei de-a lungul istoriei. Dumitru Matcovschi şi-a asumat destinul Basarabiei şi s-a identificat cu istoria şi drama acestui meleag. Poezia lui Matcovschi a fost plăsmuită din lacrima Basarabiei, a menţionat Arcadie Suceveanu.

Inima poetului Dumitru Matcovschi a încetat să mai bată miercuri seara, 26 iunie, la vârsta de 73 de ani. În ultimele săptămâni, el a fost internat în spital, unde a suportat o intervenţie chirurgicală pe creier. Tumoarea cerebrală a fost cauzată de mai mulţi factori, inclusiv de o traumă cranio-cerebrală gravă, consecinţă a unui accident rutier produs acum 24 de ani. Un consiliu de medici s-a convocat zilnic pentru a monitoriza starea de sănătate a poetului.

Timpul.md
via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *