Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Social 13 Iulie 2017, ora 15:41

A ajuns cuțitul la os! Uniunea Pensionarilor cere majorarea pensiilor

Marime Font

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova a înaintat o declarație președintelui Republicii Moldova, Parlamentului, Guvernului dar și ambasadelor acreditate la Chișinău prin care își exprimă nemulțumirea față de situația grea în care se află pensionarii. Prin această declarație, pensionarii solicită retragerea legii ce vizează reforma sistemului de pensii, dar și majorarea pensiilor până la valoarea coșului minim de consum, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, președintele Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova, Victor Leancă, a spus că guvernarea a adus cetățenii la disperare și le-a spulberat așteptările de a avea o bătrânețe decentă. „Începând cu furtul miliardelor din bugetul statului, decizia de transformare a miliardelor furate în datorie de stat și punerea acestora pe umerii populației sărăcite, autoritățile au continuat cu reforma de pensii, creșterea prețurilor la energia electrică și termică, dar și cu majorarea fabuloasă a prețurilor la medicamente și serviciile medicale, apă, gaze și consecutiv la toate produsele alimentare”, a adăugat Victor Leancă.

Printre cerințele înaintate de Uniunea pensionarilor către autorități se regăsește abrogarea legii care impune cetățenii să achite miliardele furate. O altă solicitare ține de majorarea pensiilor până la valoarea coșului minim de consum. La fel, se cere crearea posibilităților de a deschide în fiecare raion și municipiu, centre de deservire a pensionarilor etc.„Noi, generația cu cea mai bogată experiență de viață, am devenit cea mai săracă și chinuită, anume din cauza că guvernarea coruptă a contribuit la înrădăcinarea corupției și sărăciei în țară, mai cu seamă ca rezultat al furtului miliardului și al spălării prin sistemul bancar a miliardelor străine. Credem că odată cu întoarcerea miliardului și viața noastră se va îmbunătăți”, a spus președintele Uniunii Pensionarilor din sectorul Buiucani, Mihai Postovan.

Ion Tverdohleb, membru al Consiliului Uniunii Pensionarilor, este de părere că recenta reformă a pensiilor nu poate asigura un trai decent. „Pensiile s-au mărit cu 6,8 procente. Pensionarii sunt cei mai numeroși utilizatori de medicamente, oare medicamentele au crescut numai cu 6,8 procente? Aceeași situație este și cu prețurile produselor de primă necesitate”, spune Ion Tverdohleb.

Elena Bacinschi, președintele Sfatului Educație Patriotică a Consiliului Uniunii Pensionarilor, este de părere că guvernanții, în loc să fie preocupați de ameliorarea bunăstării vieții oamenilor, au grijă de propriile interese și emit legi care să-i mențină la putere.

Membrii Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova spun că, dacă timp de o lună nu vor primi o reacție din partea autorităților, vor ieși la proteste, susținând societatea civilă. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul