Eveniment

A cucerit Everestul la 80 de ani

„Simt că sunt cea mai fericită persoană din lume. Cum de am reuşit să ajung atât de departe la cea mai înaintată vârstă de până acum, 80 de ani? Nu m-am mai simţit aşa niciodată. Dar nici atât de obosit nu am mai fost vreodată”, a comentat japonezul, Yuichiro Miura.

Japonezul a cucerit pentru a treia oară vârful de 8.848 de metri, capturând din nou recordul de „Cea mai vârstnică persoană care ajunge pe Everest”. Anterior acesta a mai escaladat muntele când avea 70 şi respectiv 75 de ani.

Miura a devenit celebru pentru prima dată în 1970, când a devenit prima persoană care a schiat pe Everest. Coborârea sa asistată de o paraşută a fost documentată în filmul „The Man Who Skied Down Everest” din 1975, și a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar.

Pofta pentru aventură se găseşte în sângele japonezului, căci tatăl său Keizo a schiat pe Mont Blanc la vârsta de 99 de ani.

Peste 3.000 de persoane au cucerit Everestul până acum. Cu toate acestea, muntele continuă să facă victime chiar şi printre cei mai buni alpinişti.

Timpul.md via descoperă.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *