Ultima oră

A demarat turul doi de admitere la universitate

După mai mulţi ani în care locurile la facultăţile de pedagogie rămâneau neacoperite, se atestă un flux sporit de candidaţi la admitere. Astfel la Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă”, la cele 1438 de locuri planificate, au fost înregistrate 3984 de cereri la admitere, la Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălţi cererea a depăşit oferta cu 170 de solicitări , iar la Universitatea din Comrat cu 387 de cereri.
Cu toate acestea, însă, specialităţile economice, dreptul, limbile moderne, relaţiile internaţionale şi medicina rămân a fi în topul preferinţelor solicitanţilor.

Bilanţul turului I al sesiunii de admitere în învăţământul superior arată că la cele 22486 de înmatriculări la studii superioare de licenţă, ciclul I au fost depuse 31 293 de cereri.

În prezent se desfăşoară turul doi de admitere în învăţământul superior. În total au fost anunţate pentru turul II 469 de locuri la buget şi 4200 de înmatriculări la contract. În special, înmatriculările sunt anunţate pentru specialităţile fizică, matematică, tehnologii informaţionale, filozofie, ecologie, economie generală, horticultură şi evaluarea imobilului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *