Chișinău

A fost dezvelită placa comemorativă „Nicolae Costin”

După un parastas, consacrat celor doi mari martiri ai neamului care a avut loc la Cimitirul Central din strada Armenească din capitală, pe faţada clădirii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 132, unde a locuit Nicolae Costin, a fost dezvelită o placă comemorativă. În faţa celor prezenţi au luat cuvântul primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, soţia regretatului Nicolae Costin, Iulia Gorea- Costin, ex-ministrul Culturii, Ion Ungureanu, ex-preşedintele primului Parlament al R. Moldova, prof. univ Alexandru Moşcanu, consilierul municipal Mihai Severovan ş.a.

„Nicolae Costin a fost o personalitate ieşită din comun, unul dintre primii exponenţi ai mişcării de eliberare şi renaştere naţională, dar şi unul dintre primii politicieni care au demonstrat că sunt extrem de devotaţi cauzei naţionale, dar acest devotament a fost îmbinat cu profesionalism, curajul şi raţiunea. Acest devotament a fost temelia care i-a dat putere lui Nicolae Costin şi tuturor celor care au colaborat cu el”, a spus, în discursul său, Alexandru Moşanu.

Placa a fost sfinţită de un sobor de preoţi ai Catedralei „Sfânta Teodora de la Sihla” în frunte cu parohul acesteia, protoiereul Ioan Ciuntu.

Amintim că pe 16 februarie 2010, la 15 ani de la trecerea la cele veşnice a lui Nicolae Costin o astfel de placă a fost inaugurată în incinta primăriuei Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *