Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Actualitate 30 August 2018, ora 10:11

A fost găsită soluția perfectă pentru normalizarea tensiunii arteriale. Aceasta ar putea salva mii de vieți

Marime Font

Tensiunea arterială ridicată este cunoscută ca ucigașul tăcut, deoarece simptomele merg adesea neobservate până când este prea târziu. 

Potrivit sănătate.info, care citează Telegraph.co.uk., aproximativ unul din patru adulți din Marea Britanie suferă de hipertensiune arterială, care este cea mai mare cauză a bolilor de inimă și accident vascular cerebral. Experții spun că doar aproximativ jumătate dintre cei cu tensiune arterială ridicată își gestionează corect boala.

Mulți iau un cocktail de medicamente, adesea adăugând preparate suplimentare atunci când presiunea devine greu de controlat. Pacienții care iau mai multe medicamente au de patru ori mai multe șanse de a pierde o doză, comparativ cu cei care iau doar o pastilă, arată cercetarea.Societatea Europeană de Cardiologie recomandă celor cu tensiune arterială crescută să ia o pastilă „doi în unu”, care probabil este mult mai eficientă.

În cadrul celei mai mari conferințe din domeniul cardiologiei din lume, experții britanici au spus că schimbarea ar putea îmbunătăți controlul tensiunii arteriale, salvând mii de vieți.

Tensiunea arterială crescută este un risc major pentru atacurile de cord, accident vascular cerebral și insuficiența cardiacă, precum și o serie de alte boli. Rareori provoacă simptome, deși cei cu tensiune arterială foarte ridicată pot avea dureri de cap, încețoșare sau vedere dublă, sângerări nazale obișnuite, dificultăți de respirație, dureri în piept, bătăi neregulate ale inimii, sânge în urină, confuzie sau bătăi în piept, gât sau urechi.

Vorbind la Congresul ESC din München, profesorul Williams a spus că medicamentele „doi în unu” costă doar cinci peni pe zi. Dar, în pofida beneficiilor, puțini pacienți din Marea Britanie le primesc.

Experții sugerează că medicamentele ar trebui să fie oferite celor cu tensiune arterială care este semnificativ mai mică, la 130/85, pentru cei sub vârsta de 65 de ani.

Noile cercetări sugerează pacienților cu tensiune arterială ridicată o combinație de două medicamente într-o pastilă. Dacă ar fi adoptată pe scară largă, această recomandare are potențialul de a îmbunătăți controlul eficient al tensiunii arteriale și, astfel, de a reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Sursa: sanatateinfo.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul