Actualitate

A fost inaugurat Postul de control sanitar la punctul de trecere al frontierei Tudora

„Vreau să vă asigur că îmbunătăţirea condiţiilor de afaceri este pe linia întâi de priorităţi ale Guvernului. De aceea, modernizarea acestui punct vamal prin optimizarea procedurilor de control sanitar veterinar şi fitosanitar la cerinţele europene va permite, atât facilitarea operaţiunilor comerciale la frontiera ţării, cât şi asigurarea populaţiei Republicii Moldova cu produse agroalimentare sănătoase şi sigure”, a afirmat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, premierul a vizitat laboratoarele, depozitele şi frigiderele dotate cu utilaj performant, care garantează siguranţa şi inofensivitatea mărfurilor agroalimentare. „Guvernul va depune tot efortul pentru menţinerea unui dialog eficient între mediul de afaceri, stat, vamă şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor ca să garantăm siguranţa alimentară a Republicii Moldova”, a punctat Pavel Filip.

Pentru construcţia şi renovarea Postului de control sanitar veterinar şi fitosanitar la punctul de frontieră Tudora, Banca Mondială a acordat un credit de 12,8 milioane de lei. Conform Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, până la sfârşitul anului, urmează să fie inaugurate alte trei astfel de posturi la Criva, Leuşeni şi Giurgiuleşti.

În cadrul vizitei de lucru în raionul Ştefan Vodă, Pavel Filip a mers şi la complexul de producere şi ambalare a fructelor pentru export din localitatea Olăneşti. Compania are circa 130 ha de livadă super-intensivă de mere, cireşe, prune, piersici şi nectarine, dotată cu plasă antigrindină şi irigare prin picurare. Depozitul de păstrare a fructelor are o capacitate totală de 1300 de tone, iar linia de sortare şi preambalare poate prelucra 6 tone de fructe pe oră. Întreprinderea mai dispune şi de propriile livezi.

IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *