Actualitate

A fost lansată Campania de prevenire a înecurilor

Vineri, 8 iunie, la lacul Valea Morilor din Chișinău a fost simulat un caz de înec în grup, cu trei copii minori lăsați fără supraveghere într-o barcă în mijlocul lacului. Angajații SMURD au explicat manevrele de resuscitare și pașii care trebuie urmați. Acțiuni similare vor fi organizate în preajma mai multor bazine acvatice din nordul, sudul și centrul țării.

Prezent la eveniment, șeful Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat că scopul aceste campanii este de a micșora numărul înecurilor și a preveni oamenii despre riscul scăldatului în locuri neamenajate, acolo unde nu sunt stații de salvare, sau riscul scăldatului pe timp de noapte. Mihail Harabagiu le-a vorbit celor de față despre faptul că persoanele care au consumat alcool nu ar trebui să intre în apă, iar copiii nu vor fi lăsați fără supraveghere în timpul scăldatului.

Potrivit datelor prezentate de IGSU, în ultimii 16 ani în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 3471 de persoane, printre care și 571 de copii. În ultimele patru săptămâni, patru copii și-au pierdut viața înecați, trei dintre care sunt frați și au murit în aceeași zi.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *