Ultima oră

A fost lansată cea de-a doua etapă a campaniei naţionale „Ne vedem la bibliotecă”

În cadrul unei conferinţe de presă, viceministrul Culturii, Igor Şarov, a menţionat că din 2014 pînă în prezent, cu suportul Programului „Novateca”, au fost modernizate peste 1000 de biblioteci publice din ţară, iar circa 1500 de bibliotecari au fost instruiţi în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului 2016, mai mult de 465 mii de cetățeni au vizitat bibliotecile publice și au beneficiat de acces gratuit la tehnologie, servicii moderne, instruiri și dezvoltare profesională. 14% din populația R. Moldova au accesat pentru prima dată internetul la bibliotecă, 45% din vizitatorii bibliotecilor din R. Moldova și-au dezvoltat abilități care au crescut șansele lor de a fi angajați în cîmpul muncii, iar fiecare al doilea vizitator care a aplicat online pentru un post de muncă în incinta bibliotecii a fost angajat.

La rîndul său, directorul Programului „Novateca”, Evan Tracz, a subliniat că noua etapă a campaniei va promova ofertele de servicii propuse prin intermediul bibliotecilor publice locale. Astfel, în următoarele șase luni, bibliotecile vor organiza și promova instruiri și activități în domeniile incluziunii digitale, familiei, educației non-formale pentru copii și tineri, sănătății, dezvoltării economice și agriculturii.

Totodată, directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a accentuat că pentru afirmarea bibliotecii publice ca centru comunitar a fost elaborată Strategia de consolidare şi modernizare a bibliotecilor publice în perioada 2017-2020. Scopul strategiei, a precizat ea, constă în modernizară şi consolidarea reţelei de biblioteci publice în corespundere cu necesităţile comunităţilor, oportunităţile erei digitale, fortificînd rolul bibliotecii publice în comunitate, încurajînd parteneriatele eficiente, stimulînd practici inovative şi promovînd învăţarea continuă.

Prima etapă a campaniei naţionale „Ne vedem la bibliotecă” s-a desfăşurat în anul 2016. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *