Actualitate

A fost prelungit mandatul de arest la domiciliu pentru ex-ministrul Grama

Apărarea anunță că va contesta decizia instanței, și asta din motivul că procurorii n-au prezentat probe pentru care mandatul de arest ar putea fi prelungit.

„Considerăm că încheierea instanței este neîntemeiată. Procurorul nu a prezentat probe care să justifice prelungirea arestului la domiciliu. Demersul prezentat azi este identic cu cel prezentat în luna martie. Potrivit Codului de procedură penală trebuie să fie prezentate probe la prelungire… Vom contesta încheierea instanței fiindcă este neîntemeiată”, a declarat avocatul.

La rândul său, acuzarea a anunțat că termenul de 25 de zile este suficient pentru a efectua urmărirea penală.

„Nu cred că vom contesta decizia instanței. Este timp suficient pentru a efectua în continuare urmărirea penală. Nu considerăm necesar de a contesta această decizie”, a declarat propurorul.

Eduard Grama a fost reținut miercuri, 15 martie curent, fiind bănuit de luare de mită pentru înstrăinarea ilegală a 9,2 ha de teren, aflate în apropierea Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău. Reținerea a avut loc ca urmare a perchezițiilor desfășurate la sediul Ministerului, inclusiv în biroul demnitarului, iar apoi la domiciliul acestuia.

La 16 martie, procurorii Anticorupţie au emis ordonanaţia privind punerea lui Grama sub învinuire, iar la 17 martie, premierul Pavel Filip a solicitat președintelui Igor Dodon revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Tot în acea zi ministrul a primit un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile. La 20 martie șeful statului a semnat revocarea din funcție a lui Grama. 

deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *