Opinii și Editoriale

A fost sau nu moartea lui Valeriu Boboc varsare de snge?

Ori de cate ori il vad la televizor pe ex-presedintele RM, am senzatia ca acesta intra in dialog cu ziaristii pentru a spune o noua minciuna. Cum altfel, daca el nu inceteaza sa afirme (iar jurnalistii – sa difuzeze) ca in timpul evenimentelor din aprilie 2009 cineva – mai exact, Romania – ar fi incercat sa infaptuiasca o lovitura de stat in RM? Acelasi lucru Voronin continua sa afirme si la Procuratura Generala, unde a fost chemat sa depuna marturii in calitate de martor. Si o spune chiar si dupa ce fostul procuror general, Valeriu Gurbulea, un fidel al fostei puteri comuniste, a declarat ca Romania nu a fost implicata in evenimentele de la 7 aprilie.

Voronin continua sa dezinformeze opinia publica si prin afirmatii precum ca a facut tot ce i-a fost in puteri pentru a nu admite varsari de sange la 7 aprilie. Un cinism mai mare nici ca se poate, daca admitem ca in aceeasi noapte a fost ucis in batai Valeriu Boboc. Adica moartea acestui tanar nevinovat nu e o varsare de sange? Ca sa nu pomenim de inca trei sau patru tineri care se presupune ca au fost ucisi tot atunci… Dar torturarea tinerilor pe coridoarele mortii nu a fost insotita de varsare de sange?.. Aflu chiar zilele trecute din gura aceluiasi ex-presedinte, dar si a acolitilor sai, ca „actuala guvernare este formata din criminali care nu au decat un scop: sa-si vanda tara, pamantul si poporul”. Citesc si ma crucesc: in baza caror probe asemenea declaratii? Chiar sa nu fie auzite aceste ineptii de catre actuala Procuratura? De ce nimeni nu-l pune la punct pe Voronin?

Totusi, problema cea mare a AIE si a adeptilor ei nu e minciuna lui Voronin, ci faptul ca o buna parte din cetatenii RM vad in aceasta un adevar. Se intampla astfel pentru ca ei citesc, asculta si vizioneaza doar ziarele si posturile de radio si TV care fac politica PCRM… Un ziarist de la o publicatie de limba rusa din Balti, cu cetatenie ucraineana, mi se vaicara duminica, in chiar ziua turului doi al alegerilor din Ucraina, ca nu vede cum tara vecina ar putea sa iasa din impasul politic si economic. El facea aceasta declaratie comparand situatia din Ucraina cu cea din RM si fiind convins ca democratia nu va scapa Moldova de nevoi. Pentru ca reformele nu se fac incepand de la schimbarea Constitutiei, mai zicea el. L-am intrebat ce trebuie sa se intreprinda in RM pentru ca cetatenii ei sa poata sa-si aleaga presedintele. Un raspuns concret nu l-a gasit. Pentru ca respectivul ziarist citeste, vizioneaza si asculta doar ziare, posturi TV si de radio rusesti care in majoritate bat in AIE si proslavesc PCRM.

Pavel Dumbraveanu, or. Balti
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *