Actualitate

A fost testată cea mai mare viteză la internet din Moldova!

Participanții, bloggeri și pasionați de domeniul IT au avut ocazia să facă cunoștință cu tehnologia de comunicare a viitorului – reţeaua 100G și să vadă practic beneficiile acesteia. Ei au aflat parametrii tehnici necesari pentru a atinge viteza de 1 Gbps și au cunoscut cea mai avantajoasă ofertă din piață de la Moldtelecom de doar 119 lei lunar pentru abonament la internet cu viteza de 1 Gbps și 149 lei/lunar pentru pachete de Internet și Televiziune Digitală IPTV, cu 111 canale TV și 14 canale HD.

Prezentarea a generat mult entuziasm și desigur întrebări din partea participanților. Ei au fost curioși să afle care sunt avantajele, dezavantajele acestei tehnologii și cum va evolua viitorul în telecomunicații datorită 100G.

Safe Web și Cloud M au fost alte două servicii recent lansate, prezentate de către compania Moldtelecom. Cu Safe Web, acum părinții pot sta liniștiți în ce privește paginile de internet pe care le accesează copiii. Safe Web oferă siguranța navigării pe internet și protejează utilizatorii de content periculos.

Referitor la Cloud M, participanții au aflat că este o alternativă locală la Google Drive spre exemplu, care permite salvarea informațiilor de orice tip (fotografii, videoclipuri, muzică, texte etc.) pe un server securizat al Moldtelecom. Acestea pot fi accesat foarte rapid şi simplu, de pe orice dispozitiv şi distribuite prin intermediul reţelelor de socializare şi a poştei electronice.

În cea de-a doua parte a evenimentului rețeaua de magazine Expert a prezentat noul smatphone al companiei din Cupertino – Iphone 6 și Iphone 6+. Prezentarea a fost realizată de către Dmitrii Voloșin, directorul general al companiei Simpals; omul care folosește produsele Apple nu doar în viața cotidiană dar și în activitatea companiei Simpals.

El le-a vorbit celor prezenți despre funcționalitatea și designul noului Iphone 6, de la cât ține bateria până la ce funcții are în plus față de modelele anterioare. A făcut și o demonstrație despre cum funcționează camera noului smartphone. Folosind un Iphone 6, Dmitrii Voloșin a realizat un spot video în mai multe locații pentru a demonstra performanța imaginii acestuia.

Puteți viziona videoul aici: https://www.youtube.com/watch?v=sL_4UsF7CuM&feature=youtu.be

La eveniment a fost prezent şi interpretul Boris Covali care, fiind un înrăit fan al dispozitivelor Apple, a testat şi el noile funcţionalităţi ale proaspătului gadget. El a recunoscut că a rămas impresionat de noul model iPhone şi deja a reuşit să-l comande.

Participanții au fost interesați să afle când va fi comercializat noul Iphone și în Moldova și desigur la ce preț, dar și au vrut să afle mai multe detalii despre noutățile cu care vine Ipone 6 și Iphone 6+ și dacă merită banii.

Puteți vedea aici impresiile unor participanți:http://www.victortimotin.com/internet-tehnologie-si-inovatie/

http://liaciutac.blogspot.com/2014/09/iphone-6-ajuns-si-in-moldova.html

Studioul de Inovații Expert este un proiect unic pe piața din Moldova lansat de rețeaua de magazine Expert și Moldtelecom. Proiectul se desfășoară periodic, iar în cadrul acestuia, toți cei pasionați de inovații în domeniul IT și telecomunicații au posibilitatea să facă cunoștință cu cele mai noi dispozitive inteligente și servicii din domeniu.

Pentru detalii accesați www.moldtelecom.md sau www.expert.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *