Ultima oră

A început CAMPANIA ELECTORALĂ pentru alegerile locale

Pe 14 iunie moldovenii sunt aşteptaţi la urne să-şi aleagă consilierii, dar şi primarii satelor şi raioanelor din ţară. Consilierii urmează să fie aleşi dintr-un singur tur de scrutin, iar pentru primari sunt prevăzute două tururi.

Spre deosebire de alegerile parlamentare, la scrutinul local candidaţii nu mai beneficiază de timp de emisie gratuit la televiziunea publică. Pentru organizarea alegerilor din 14 iunie, Comisia Electorala Centrală a prevăzut cheltuieli de 98 de milioane de lei. Iar în bugetul de stat au fost alocate doar 65 de milioane.

Peste 3 milioane de moldoveni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne. Trebuie să aleagă aproximativ 900 de primari şi peste 11 mii de consilieri locali. Bătălia cea mare se dă la primăria Capitalei, condusă de 8 ani de liberalul Dorin Chirtoacă. Actualul primar vrea al treilea mandat.

Fondatorul Partidului Popular European, Iurie Leancă, ar putea anunţa mâine că va candida la locale ca reprezentant al unui bloc electoral. Termenul limita de înscriere a candidaturilor este 16 aprilie.

Sursa: tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *