Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 12:23
Abonamente

Actualitate 30 August 2018, ora 12:40

A început înscrierea în cadrul inițiativei „Tineri ambasadori europeni”

Marime Font

Tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani sunt invitați să aplice la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” (YEAs) pentru a deveni parte a comunității internaționale a tineretului. Termenul limită pentru aplicare este 12 septembrie. În total, urmează a fi selectați o sută de participanți, scrie IPN. 

„Tinerii Ambasadori Europeni” sunt tinerii activi, care vorbesc fluent limba engleză și sunt cetățeni ai Uniunii Europene sau ai celor șase țări partenere din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Aceștia sunt la curent cu activitatea Uniunii Europene în țara lor și sunt interesați să promoveze parteneriatul cu UE.

Candidații care vor fi selectați se vor implica în diverse activități locale și internaționale întru dezvoltarea dialogului cu tinerii din alte țări, precum și vor reprezenta tinerii din țările lor în străinătate. Aceștia vor face schimb de experiență, își vor împărtăși cunoștințele despre programele și inițiativele UE, vor discuta subiecte privind educația și ocuparea în câmpul muncii a tinerilor, vor realiza diverse inițiative pentru un viitor mai bun al cetățenilor țărilor lor și al întregii regiuni. „Tinerii Ambasadori Europeni” sunt forța motrice a rețelei „Tineri Vecini Europeni”, care în prezent este formată din 3300 de membri activi.Scopul activității rețelei „Tinerii Vecini Europeni” este de a crește numărul tinerilor implicați social, informați despre proiectele și inițiativele UE în țara lor și în țările Parteneriatului Estic, precum și de a contribui la cooperarea tineretului din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și statele membre ale UE

Inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” face parte din proiectul „Open Neighbourhood – Comunicarea pentru un Parteneriat Mai Puternic: Contact cu cetățenii din toată Vecinătatea Estică” (EU NEIGHBOURS east), finanțat de UE.

Pentru a deveni „Tânăr Ambasador European” tinerii pot aplica aici. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md