Actualitate

A inceput noul an scolar

De 1 septembrie, in toata republica a rasunat primul sunet pentru elevi si s-a dat startul unui nou an scolar. Eroii principali ai sarbatorii au fost cei care au pasit pentru prima data pragul scolii. (Priviti mai multe imagini in Galeria Foto)

Elevii din clasa intai, alaturi de parinti, erau cei mai emotionati. Micutii sunt nerabdatori sa intre in lumea cunostintelor. Unii chiar au planuri mari pentru viitor. „Am venit la scoala ca sa invat si sa devin economist ca tata”, imi spune cu fermitate Andrei Vicol, elev la Liceul „N. V. Gogol” din capitala, aratandu-mi cu mandrie ghiozdanul plin cu rechizite scolare. Pe elevii claselor mai mari i-am surprins povestindu-si cum au petrecut vacanta si ce carti au citit. „Mi-a fost dor de scoala, dar cel mai mult de doamna invatatoare. In vacanta, ne-am odihnit si acum suntem gata sa invatam lucruri noi”, zice Maria Grabari, care merge in clasa a V-a.

Pe elevii claselor absolvente i-am gasit fara emotii, dar cu pareri de rau ca acesta va fi ultimul an petrecut impreuna cu colegii de clasa. „Emotiile noastre vor fi la sfarsitul anului, cand vom sustine examenele de bacalaureat”, rade Elena Andries. Ea stie chiar si la ce facultate va merge dupa absolvire, dar mai are un an de studii ca sa poata lua cu bine BAC-ul.
Daca elevii din capitala au avut parte de o serbare plina de emotii, copiii din Corjova nu s-au putut bucura de inceputul unui nou an scolar. Asta pentru ca, dupa ce a fost arborat drapelul R. Moldova pe cladirea gimnaziului din localitate, elevii au fost inconjurati de militienii transnistreni, iar Constantin Sucitu, directorul gimnaziului, a fost chemat la seful militiei din Dubasari.

Potrivit Ministerului Educatiei, in acest an erau asteptati peste 460 mii de elevi in 1534 institutii de invatamant preuniversitar.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *