Externe

A început pelerinajul la Mecca pentru două milioane de musulmani

este două milioane de musulmani vor lua parte anul acesta la hajj, potrivit autorităților saudite care s-au confruntat deja în 11 septembrie cu un accident grav — prăbușirea unei macarele pe Marea Moschee din Mecca — care a provocat 108 morți și 400 de răniți, printre care pelerini străini.

Arabia Saudită a mobilizat peste 100.000 de polițiști pentru a asigura securitatea pelerinajului, care se desfășoară în contextul violențelor din Orientul Mijlociu, pe fundalul amenințărilor jihadiste și riscurilor legate de o epidemie provocată de coronavirusul MERS.

Mulțimea a început să se îndrepte marți dimineață, pe jos, în autocare sau în trenuri, spre valea Mina, aflată la cîțiva kilometri est de Mecca, unde a fost amenajată o imensă tabără de corturi.

Pelerinajul are loc anual în ultima lună din an a calendarului islamic. Călătoria la Mecca este o datorie sfîntă pe care religia islamică spune că orice musulman trebuie să o îdeplinească măcar o dată în viaţă. Pelerinajul la Mecca este cea mai importantă sursă de venituri pentru Arabia Saudită, după petrol. El aduce regatului, anual, aproximativ 40 de miliarde de euro.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *