Eveniment

A început Ziua Naţională a Vinului. Vezi programul

Activitățile programate pentru Ziua Națională a Vinului 2015 vor avea loc în vinăriile „Cricova”, „Asconi”, „Purcari”, „Et Cetera”, „Castel Mimi”, „Mileștii Mici”, „Chateau Vartely”, „Migdal-P” și „Poiana”.

Asociația Micilor Producători de Vinuri și alți producători vinicoli (Cimișlia, Gitana Winery, F’Autor, Barza Albă ş.a.) este prezentă la pensiunea Butuceni în cadrul complexului Orheiul Vechi. De asemenea, iubitorii de divinuri sunt invitați la fabrica „Aroma”, care se află în mun. Chișinău.

„Programul propus de producători include activităţi locale de agrement, care vor aduce pe vizitatori mai aproape de tradiţiile vinificaţiei din R. Moldova”, a menţionat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula.

Activităţile prilejuite de eveniment sunt coordonate de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, care a pus, în apropierea Scuarului Catedralei din capitală, la dispoziţia doritorilor un ghişeu pentru informaţii. Tot aici sunt distribuite materiale promoţionale cu destinaţiile turistice propuse, graficul transportului etc.

În zona „Sosiri” a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost deschis un alt punct informaţional. Aici un grup de tineri îmbrăcaţi în costume naţionale oferă turiştilor pliante şi hărţi cu tururile vinicole. Pentru oaspeţii sosiţi în ţara noastră cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului au fost pregătite zece mii de sticle promoţionale cu vin din poamă de soi „Rară neagră”, cu designul special „Welcome to Moldova”.

Transportul spre vinăriile participante este oferit în mod gratuit tuturor doritorilor, fiind asigurat de 13 autocare și opt microbuze. Cursele tur-retur vor fi disponibile pe parcursul ambelor zile ale evenimentului, în funcție de solicitării fiecărei destinații vinicole.

Ziua Naţională a Vinului este sărbătorită în zilele de 3-4 octombrie. Din cauza acțiunilor de protest desfăşurate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în acest an evenimentul este marcat în format nou, fiind sărbătorit de fiecare vinărie în parte.

Sursa: Moldpres


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *