Actualitate

A murit la 28 de ani. DJ-ul suedez, Avicii, găsit mort în Oman

Pe Twitter au început să apară reacții în lumea muzicii după moartea lui Avicii. Mari artiști ai lumii transmis condoleanțe, după ce au aflat vestea dispariției premature a DJ-ului suedez.

DJ-ul Avicii a murit la numai 28 de ani. Decesul a fost confirmat de reprezentanții artistului. „Anunțăm cu regret pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman, vineri după-amiază”.

Familia artistului este devastată și a cerut să le fie respectată intimitatea, precizând că nici o altă declarație nu va fi făcută pe acest subiect.

DJ-ul Avicii a murit la numai câteva zile după ce a fost nominalizat la Billboard Music Award la categoria cel mai bun album dance/electronic, pentru EP-ul său intitulai „Avicii (01)”.

Avicii, pe numele lui real Tim Bergling, s-a născut în Suedia. Avicii a anunțat în anul 2016 că se retrage din turnee și că va continua să facă muzică numai în studio. Avicii a susţinut ultimul său concert la Ushuaia Ibiza Beach Hotel în 2016. Fanii au venit în număr mare să asiste la ultimul concert al DJ-ului Avicii, iar mulţi dintre ei au publicat după aceea pe Twitter mesaje prin care şi-au exprimat regretul faţă de dispariţia de pe scena concertistică a muzicianului suedez.

Avicii s-a retras din muzică din cauza unor probleme de sănătate. DJ-ul avea probleme de mai mulți ani, mare parte din cauza consumul de alcool. În anul 2014, i-au fost scoase apendicele și vezica biliară.

Cel mai notabil cântec al lui Avicii a fost ‘Levels’ care a fost publicat oficial pe 28 octombrie 2011. Melodia a fost deja un succes imens în toată lumea în 2011, făcându-l astfel pe Avicii și mai popular. Melodia a fost scrisă de Avicii și Ash Pournouri și conține un sample vocal din melodia din anul 1963, ‘Something’s Got a Hold on Me’ de Etta James. Același vocal a fost folosit prima oară de Pretty Lights în melodia sa din 2006, ‘Finally Moving’.

Avicii a câștigat două premii MTV Music Awards, un premiu Billboard Music Award și a primit două nominalizări la Premiile Grammy.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *