Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 07:36
Abonamente

Vedete 29 Iunie 2010, ora 10:09

A murit Nicolas Hayek, creatorul ceasurilor Swatch

Marime Font

Foto: swatchblog.fr
 
 
 

Nicolas Hayek, cel care a reanimat piaţa de ceasuri elveţiene, a murit ieri, anunţă un comunicat oficial al Swatch Group.  

 În anii 80 Hayek conducea o firmă de consulting care a fost angajată de o bancă să perfecteze actele de insolvenţă a două fabrici producătoare de ceasuri elveţiene, după ce piaţa de ceasuri de mână a fost total acaparată de concurenţii asiatici. 

Nicolas Hayek, care mai târziu a fost poreclit Mr Swatch, în loc să lichideze companiile, le-a recomandat să fuzioneze şi să scadă preţul cesurilor. În acelaşi timp a introdus cureau de plastic şi schimbări moderne de aspect. Astfel a combinat legenda preciziei elveţiene cu inovaţia.Ulterior Hayek a devenit directorul companie Swatch pe care a el însuşi a creat-o. 

În 1998 tot el a proiectat modelul de autoturism mini Smart motivând invenţia sa prin afirmaţia că "într-o maşină urbană trebuie să fie loc doar pentru doi oameni maturi şi o sticla de bere."

Creatorul Swatch a fost un adevărat pasionat de ceasuri. Deseori purta câte patru pe fiecare mână pentru a etala frumuseţea şi tehnologia avansată a lor. 

Mr Swatch a murit de inimă la vârsta de 82 de ani. 

Sursa: Timpul.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul