Actualitate

A primit sau nu Tiraspolul milioanele cerute de la Rusia

La data de 11 august 2017, Krasnoselski anunța în cadrul unui interviu acordat ziarului rus „Nezavisimaia Gazeta”, că Federația Rusă a reluat acordarea susținerii financiare pentru republica nistreană. Însă, sursele noastre, ne-au dat asigurări că pe conturile așa-numitelor bănci republicane nu au fost înregistrate transferarea niciunui dolar din suma menționată de către liderul separatist.

Experţii din regiune consideră că interviul publicat în „Nezavisimaia Gazeta” reprezintă un material manipulator şi propagandistic realizat la comanda regimului anticonstituțional de la Tiraspol. Scopul manipulării este ascunderea şi muşamalizarea eşecului total al ultimei vizite a lui Vadim Krasnoselski la Moscova.

De asemenea, ţinem să menţionăm că din luna ianuarie 2017 a început colapsul în acordarea ajutorului financiar regiunii din partea Federaţiei Ruse, Moscova tergiversând acordarea resurselor financiare.

În realitate, singurul ajutor financiar care la moment este acordat de Federaţia Rusă pentru regiunea transnistreană reprezintă resursele financiare necesare achitării pe un termen de șase luni a suplimentului la pensii în valoare de 10 dolari pentru persoanele ce deţin cetăţenia rusă, supliment de care se bucură doar cca. 22 mii de pensionari din regiune. Dar şi acordarea acestor suplimente nu este rezultatul activităţii actualei „diplomaţii” de la Tiraspol, decizia cu privire la suplimentele corespunzătoare au fost adoptată încă în anul 2008 de către Guvernul de la Moscova.

Ținem să precizăm că la începutul lunii curente, pretinsul prim-ministru al regiunii transnistrene, Alexandr Martînov, a anunțat că

Tiraspolul i-a cerut zilele trecute Moscovei 40 de milioane de dolari pentru reforme în administrație, buget, legislație și ameliorarea situației social-economice din zonă.

La scurt timp, așa cum am menționat deja, Krasnoselski anunța că cele 40 de milioane au ajuns pe conturile „autorităților” de la Tiraspol.

Amintim că anul trecut, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat că Federaţia Rusă va înlocui suportul financiar direct, destinat regiunii, prin comenzi de stat în domeniul industriei, declarând că „Nu vă mai dăm peștele, ci undița”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *