Culinar.md

A sări peste micul dejun nu te ajută să fii sănătos

 Cercetarea, realizata pe parcursul a 20 de ani, timp in care peste 2.000 de voluntari au fost monitorizati, a aratat ca obiceiurile formate in copilarie sunt greu de uitat in viata de adult si ca refuzul de a lua micul dejun ajuge sa fie o regula si 10 – 15 ani mai tarziu.
Din pacate, acesta se materializeaza prin obezitate, depuneri mai mari de tesut adipos in jurul stomacului si un nivel mare de colesterol, toti factori de risc pentru bolile de inima, conform Daily Mail. In plus face ca nivelul insulinei din sange sa fie mai mare, semn ca nu mai e mult nici pana la diabet.
Desi nenumarate studii au semnalat pericolul la care se expun cei care sar peste aceasta masa din zi, aceasta este prima cercetare ce urmareste efectele pe termen lung ale acestui obicei.
Oamenii de stiinta tasmanieni au descoperit ca cei care pleaca de acasa fara sa manance dimineata sunt mai tentati sa consume dulciuri, neobtinandu-si din alimentatie necesarul de fibre, vitamine si minerale, astfel ca primele semne ale bolilor de inima apar inainte de 30 de ani.
Exista si indeajuns de multe dovezi in sprijinul faptului ca grasimea se distribuie altfel in lipsa micului dejun. Nu contează dacă vă limitaţi la un fresh de dimineaţă sau un iaurt împreună cu fructe, ideea este să nu plecaţi niciodată de acasă dimineaţa cu stomacul gol.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum să duci o viaţă sănătoasă intră pe: www.culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *