Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Tendințe 22 Februarie 2013, ora 04:18    Din editia print

ABC-ul stilului minimalist

Marime Font

Minimalismul își are originea cam la jumătatea secolului trecut, dar traversează și astăzi o perioadă de creștere în popularitate. 

Ideea de bază a acestui curent este aceea de a surprinde esența lucrurilor înlăturând toate elementele care nu sunt necesare în acest scop, urmărindu-se obținerea unui efect cât mai puternic, apelând la elemente cât mai puține și cât mai simple. 

În prezent, minimalismul este din ce în ce mai mult implementat în amenajări interioare, un domeniu în care este tot mai apreciat și folosit atât de către designerii cu experiență, cât și de persoanele care își decorează și amenajează locuința fără ajutorul profesioniștilor.Regula de bază pentru o amenajare de succes în stil minimalist este să folosești cât mai puține culori, forme și linii. Se optează pentru interioare monocrome și se folosesc forme geometrice tradiționale. Totul este la vedere și la îndemână. De asemenea, mobilierul masiv și greoi se înlocuiește cu piese simple: rafturi, canapele comode, măsuțe de cafea și spatii zidite în pereți pe post de spații de depozitare. Podelele sunt simple, acoperite cu parchet sau lemn, se renunță la covoare și carpete. Nu în ultimul rând, clasicele piese ceramice din băi se înlocuiesc cu piese mai abstracte, de diferite forme, care imită elemente naturale – lemn, piatră.

Corpurile de iluminat sunt de obicei incorporate în mobilier, mai ales în mobilierul de bucătărie, iar în camerele de locuit sau birouri ele sunt înlocuite cu lămpi de dimensiuni mari, cu aspect metalic sau cu piese artistice, cu abajururi ușoare, uneori chiar din hârtie.

Timpul Suplimentul Femeia

Un articol de: Silvia Ursu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md