Actualitate

Abia 1900 de m de drum acoperite cu pietris

Serviciile Primariei Chisinau au inceput sa acopere gropile cu pietris.Timp de doua zile au fost acoperite cu pietris peste 1900 metri patrati de drum. Chiar daca aceasta metoda nu e una rezistenta, aceasta reprezinta o alternativa pentru a stopa extinderea gropilor si lichidarea situatiilor de avarie de pe strazile capitalei, pana la demararea lucrarilor de reparatie a drumurilor.

In anul curent, arterele de circulatie din municipiu au fost mult mai afectate ca in anii trecuti, ca urmare a conditiilor meteo din aceasta iarna. Potrivit specialistilor, ciclurile dese de inghet – dezghet sunt foarte periculoase pentru asfalt si deterioreaza drumurile in mod accelerat.

Totodata, in acest moment se efectueaza evaluarea starii drumurilor din municipiu, care se va incheia pana la 1 martie a.c. In urma rezultatelor, se vor inainta propuneri pentru a stabili prioritatile in acest sens si, imediat ce va permite vremea, vor demara lucrarile de asfaltare si modernizare a drumurilor.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca, a mentionat anterior ca pentru repararea strazilor afectate in iarna curenta, municipalitatea va majora bugetul pentru anul 2010 destinat pentru intretinerea cailor de comunicatie. Potrivit lui Chirtoaca, starea deplorabile a drumurilor este din cauza subfinantarii Primariei Chisinau in ultimii ani, inclusiv a sistemului de exploatare si intretinere a strazilor.

Sursa: Timpul.md

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *