Actualitate

Abia eliberat din închisoare, Navalnîi promite noi proteste stradale

Navalnîi, care vrea să candideze împotriva lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale din 2018, a fost reținut în timpul manifestațiilor din 26 martie, sub motivul că acestea nu au avut aprobarea primăriei Moscovei. Peste 1.000 de manifestanți, între care foarte mulți tineri — elevi și studenți — au fost reținuți atunci de către forțele de ordine, potrivit Agerpres.ro.

„Aș evalua acțiunea din 26 martie ca pe un mare succes”, a declarat Navalnîi, adresându-se simpatizanților săi într-un mesaj online. „A fost prima acțiune simultană în mai multe orașe din 1990. În ciuda faptului că autoritățile au încercat să intimideze lumea … zeci de mii au ieșit în stradă. Noi trebuie să continuăm”, a spus opozantul.

Putin, care a dominat peisajul politic al Rusiei în ultimii 17 ani, nu a spus încă dacă va candida pentru un al patrulea mandat prezidențial — cu o durată de șase ani — , dar este de așteptat să facă acest lucru.

Sondajele de opinie sugerează că Navalnîi are puține șanse în fața lui Putin, cotat în continuare cu o popularitate foarte ridicată. Dar Navalnîi și simpatizanții săi speră să utilizeze internetul pentru a canaliza nemulțumirea publică asupra corupției din eșaloanele de la vârful puterii pentru a obține mai mult sprijin, comentează Reuters.

Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *