Atitudini

Abuzul de putere economică generează pericole pentru libertatea de exprimare

„Contextul şi modul în care pune problema demonstrează că el caută să intimideze redacţiile şi reporterii care vor scrie despre dezvăluirile pe care le fac unii dintre oponenţii săi”, se spune în declaraţie.

Potrivit UJM, omul de afaceri atenţionează de fapt că-i va deferi justiţiei şi le va cere despăgubiri de milioane jurnaliştilor nu neapărat pentru critica la adresa sa, ci pentru simplul motiv că vor furniza informaţii care nu vor fi pe placul său. „Astfel, Vlad Plahotniuc exercită presiuni asupra mass-media prin ameninţarea cu răfuiala instanţelor judecătoreşti, care, lasă să se înţeleagă, i-ar aparţine şi acestea. El le sugerează instituţiilor media că vor avea de suferit în cazul în care nu vor înceta să scrie despre informaţiile sau opiniile ce aparţin adversarilor săi”.

„Cazul se constituie, în fond, într-un extrem de periculos abuz de putere economică. Este vorba, de fapt, de un şantaj nedisimulat îndreptat împotriva presei libere. La mijloc e o încercare a omului de a afaceri de a profita de averea şi starea sa socială pentru a închide gura jurnaliştilor, de a-şi aroga privilegiul ilegal şi neconstituţional de a se sustrage criticii şi de a suprima orice informaţie de presă considerată indezirabilă”, se spune în document.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *