Opinii și Editoriale

Academia de Stiinte confirma ca PCRM minte

„Suficient de multe revederi ale minciunii fac un adevar”. Afirmatia liderilor nazisti, pe care comunistul Vladimir ?urcan a folosit-o contra Opozitiei intr-o recenta conferinta de presa, demasca, de fapt, legea de aur a PCRM. Acest lucru poate fi observat de oricine urmareste atent actiunile echipei lui Voronin din aceasta campanie.

In aceeasi zi, ?urcan a spus: „Toata campania Opozitiei este bazata pe minciuna”, la care eu ii raspund: toata campania comunistilor este bazata pe minciuna. Spre deosebire de candidatul comunist, eu voi aduce probe.

La 7 aprilie, Agentia de stat de stiri „Moldpres” ma acuza ca am incitat oamenii la tulburari si violenta, prin editorialul „Maine va fi prea tarziu…” – un text ce chema alegatorii sa nu se mai lase manipulati de acest partid al minciunii. Nu stiu cine a scris stirea, dar un lucru este evident: fetita sau baietelul moldpresist a rupt din context doua fraze, le-a unit intr-un citat si a formulat concluzia: „Chemare la violenta”. Stirea a fost preluata in aceeasi zi de televiziunile comuniste. Citez de la NIT: „Ziarul TIMPUL a publicat in ajun o declaratie socanta. Autorul ei, Pavel Paduraru, scrie: „E mai bine sa murim frumos, decat sa tram aiurea…”. La finele articolului, jurnalistul, adept al PLDM, cheama la rezistenta dura contra Puterii: „Daca va muri unul dintre noi in lupta, se vor ridica in schimb mii”. Declaratiile extremiste ale ziarului lui Filat sunt la fel de revoltatoare si socante ca si protestele de azi, care au adus pagube de nerecuperat viitorului nostru si au devenit un pericol pentru viata si sanatatea a mii de chisinauieni”.

Ulterior, dupa ce capul pepecedist Rosca m-a indemnat, in direct la „Antena C”, sa-mi tai venele, cele doua citate din textul meu au fost folosite in filmul „Atac asupra Moldovei”, cu precizarea lui Staris: „Asa nu se invita la actiuni pasnice! Asa se cheama lumea la rasturnarea Puterii!”. Filmul a inceput sa fie prezentat prin toate satele si, curand, m-am pomenit certat de mai multi oameni pentru ca… am „aprins parlamentul”. Unul chiar m-a acostat in troleu, strigandu-mi in fata: „Ruman, ia tebea ubiu!”. Asemenea sentimente le sunt cultivate oamenilor cu buna stiinta de catre comunisti. Ura si intoleranta au devenit arme de lupta ale PCRM, miza cea mare a acestui partid gata sa dezlantuie un razboi civil doar pentru a-i proteja proprietatile lui Voronin. Asadar, cine de fapt cheama la violenta si inspira ura?!.

Mai tarziu, am aflat cu surprindere ca pe rol a intrat si procuratura, incercand sa ma acuze de „rasturnarea ordinii constitutionale in RM”. Procurorul Igor Popa chiar a solicitat Academiei de Stiinte (ASM) sa stabileasca daca textul meu cade sub incidenta art. 341 al Codului Penal, care prevede de la doi pana la 15 ani de puscarie. In sfarsit, zilele astea, am obtinut si raspunsul ASM. Expertii in drept de la Academie au conchis ca editorialul cu scandal reflecta opinii personale care, desi socheaza sau nelinistesc statul, nu contin chemari la rasturnarea puterii, nici la violenta. Totusi, chiar daca Academia a dezmintit toate acuzatiile ce mi-au fost aduse, PCRM va continua sa prosteasca lumea cu kinoul. Liderilor acestui partid nu le pasa ca Staris, „Omega” sau N4 opereaza en-gros cu minciuni, dimpotriva, ei le incurajeaza, fiindca alte probe pur si simplu n-au. Si atunci, cine dintre noi minte?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *