Cultură

Aceasta e prima mea revolutie. Furati-mi-o.

Asa se cheama primul text serios al Mariei-Paula Erizanu. Serios, din mai multe motive. In primul rand, pentru ca povesteste despre cum se vede 7 aprilie prin ochii autoarei care, in mai, a facut 17 ani. In al doilea – pentru ca a fost publicat de ziua alegerilor anticipate, la 29 iulie, in prestigioasa revista „Observator Cultural” de peste Prut, si pentru ca a starnit rapid interesul publicului de aici si din Romania.

Sambata trecuta, textul a fost discutat la Cenaclul de la Litere, organizat de Humanzone (un grup de tineri poeti din Basarabia). Maria-Paula si-a citit lucrarea in fata unui public cunoscut, in general, pentru comentariile lipsite de orice mila fata de autori. De aceasta data, insa, vizitatorii cenaclului – tineri consumatori sau generatori de literatura, intre care Alex Cosmescu, Hose Pablo, Vadim Vasiliu, Daria Vlas sau Ionut Grosu – si-au parasit statutul de critici necrutatori si au ramas in humanzone. „Textul Paulei a fost discutat aproape trei ore, lumea s-a certat, dar Paula s-a ales cu feedback pozitiv”, spune poeta Daria Vlas.

Revista „Observator Cultural” considera ca textul semnat de Maria-Paula Erizanu este „o impresionanta marturie despre evenimentele petrecute in ultimul an in Republica Moldova”. Pentru a va face si dvs. o parere, puteti gasi textul pe site-ul revistei, la www.observatorcultural.ro. …Cat despre Cenaclul de la Humanzone – va asteapta in fiecare sambata, la Facultatea de Litere, USM, la ora 14.30. In sala 5.

Corina Ajder, pentru TIMPUL
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *