Actualitate

Acest fruct are de 20 de ori mai multă vitamina C decât portocalele. Beneficiile lui sunt uimitoare

Iată câteva beneficii ale agrişelor:

1. Agrişele sunt recomandate copiilor care nu au poftă de mâncare, care pot combină aceste fructe cu puţină miere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Agrişele sunt bune şi în curele de slăbire, pentru detoxificarea organismului, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar, protejând corpul de infecţii şi inflamaţii.

3. Dacă sunt introduse în alimentaţie, agrişele pot fi un ajutor de nădejde în stări de convalescenţă, anxietate, stres, diaree, dizenterie, afecţiuni ale sistemului digestiv, stimularea circulaţiei periferice şi a activităţii inimii, repararea celulelor afectate din organism şi ameliorarea afecţiunilor oculare, precum cataractă şi hipermetropia.

4. Ceaiul de agrişe acţionează benefic asupra tensiunii arteriale, a afecţiunilor rinichilor, ficatului şi stomacului, normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul şi previne răceală. Acesta se prepară dintr-o mâna cu frunze de agrişe peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită, care se mai lasă la fiert un minut. Se beau trei căni de infuzie pe zi, îndulcită cu miere.

5. Agrişele sunt şi un bun agent antiimbatranire, ajutând la păstrarea tinereţii cât mai mult timp dacă sunt consumate frecvent.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *