Actualitate

Achitarea indemnizatiilor sociale devine problematica

Beneficiarii de indemnizatii nu-si mai pot ridica la timp indemnizatiile sociale pe motiv ca banii inca nu au ajuns la banca.
Desi Casa Nationala de Asigurari Sociale (CNAS) sustine ca a transferat deja sumele planificate si nu cunoaste care ar fi problema, Nina Ghercave, responsabila de la Banca de Economii, declara: „Oamenii vin sa-si primeasca indemnizatiile, insa suntem nevoiti sa le spunem sa revina in urmatoarele zile. Banii nu au fost inca transferati de la Casa Nationala de Asigurari Sociale”.

Administratia CNAS sustine ca banii pentru pensii au fost transferati la 22 iunie, iar transferurile pentru alte plati sociale s-au efectuat la 23 iunie. Maria Borta, presedinta CNAS, argumenteaza ca banii au fost transferati cu intarziere din cauza restantelor la incasari. „Bugetul asigurarilor sociale se compune din colectarile lunare de la agentii economici”, se justifica presedinta CNAS.Intrebata ce crede despre prognozele analistilor economici privind intarzierea platilor sociale cu doua luni, Maria Borta spune ca nu exista acest risc. „Din datele de care dispun, nu exista asa temeri, deoarece sumele colectate sunt suficiente si, odata cu modificarea graficului, lumea se va deprinde si nu va alegra sa-si primeasca acesti bani pana la data de 15, ci va astepta pana dupa data de 20 a lunii in curs”, a mentionat Maria Borta.
Valoarea lunara totala a indemnizatiilor sociale este de 510 mln. lei, de care beneficiaza circa 700 mii de persoane.
 

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *