Ultima oră

Acord intre Rusia si Austria privind South Stream

"Dupa negocierile interguvernamentale de sambata, va fi semnat un acord de cooperare bilaterala privind constructia si exploatarea gazoductului South Stream pe teritoriul austriac", a declarat oficialul, informeaza NewsIn.

Potrivit lui, acesta este ultimul document indispensabil pentru demararea proiectului de gazoduct, care vizeaza sa transporte gaz rus in Europa, ocolind Ucraina.

Miercuri, Austria a confirmat oficial ca se va alatura proiectului ruso-italian de gazoduct South Stream.

Anterior, Rusia a semnat acorduri interguvernamentale cu Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Slovenia si Croatia, ceea ce permite construirea partii terestre a conductei.

Inainte de semnarea acordului, Putin discuta cu cancelarul federal Verner Feiman despre cooperarea bilaterala in domeniul comercial si economica. Dupa intalnire va avea loc o conferinta de presa.

Premierul rus va fi primit sambata si de presedintele austriac Heinz Fischer.

Duminica, Putin va depune o coroana de flori la monumentul soldatilor sovietici morti in Austria in cel de al Doilea Razboi Mondial si va asista la Campionatul european de judo, in calitate de presedinte de onoarea al Uniunii europene de judo.

Austria dispune de o retea de gazoducte de 25.000 de kilometri si joaca un rol crucial in tranzitul gazului rus spre Italia, Franta, Germania, Ungaria, Slovenia si Croatia.

South Stream este un proiect comun al companiei ruse Gazprom si al celei italiene ENI. Gazoductul urmeaza sa treaca pe sub Marea Neagra si sa intre in Uniunea Europeana prin Bulgaria. Conducta va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pe ani si ar urma sa fie gata in 2015. 

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *