Media

Acordul de retransmitere a TRV 1 va intra în vigoare după avizul CEDO

Marian Pocaznoi a spus că acordul semnat între Chişinău şi Bucureşti prevede trei soluţii pentru retransmiterea postului TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova. Două dintre acestea sunt pe termen scurt şi una pe termen lung. „Cele pe termen scurt prevăd că, în momentul adresării postului de televiziune TVR1 la CCA, consiliul va obliga toţi operatorii de cablu să retransmită semnalul, iar ÎS „Radiocom” va asigura un slot în multiplexul pe municipiul Chişinău, care este în regim de testare”, a menţionat preşedintele CCA. Soluţia pe termen lung prevede că, din anul 2015, Republica Moldova va acorda un slot pentru acoperirea naţională a TVR1 în multiplexul digital.

De notat, din 2015 reţeaua analogică de pe teritoriul Republicii Moldova nu va mai funcţiona. Toate canalele de televiziune care au acoperire naţională vor fi retrase din transmisia analogică şi le vor fi acordate canale în regim digital. „Un multiplex presupune 15 posturi de televiziune cu acoperire naţională. Republica Moldova s-a obligat ca, în momentul când va trece la acoperirea digitală terestră, un program din cele 15 cu acoperire naţională să fie acordat TVR 1”, a spus Marian Pocaznoi.

În prezent circa 80% din populaţia ţării este conectată la televiziunea prin cablu. Operatorii de cablu vor fi obligaţi să includă TVR1 în pachete propuse în temeiul avizului CEDO. Dacă nu se vor conforma, vor fi sancţionaţi conform prevederilor Codului Audiovizualului.

Autorităţile de la Bucureşti şi Chişinău au finalizat negocierile privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici pe 12 septembrie curent.

Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *