Actualitate

Acorduri privind protectia migrantilor moldoveni

Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei va negocia in 2010 semnarea a cel putin cinci acorduri interstatale privind protectia sociala a cetatenilor nostri aflati peste hotare, a relatat ministra Valentina Buliga. Potrivit ministrei, acordurile semnate le vor asigura cetatenilor moldoveni drepturile privind protectia sociala.

Astfel, partile-semnatare isi asuma anumite obligatiuni care ar putea consta in asigurarea unei indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, a pensiei de urmas si ajutorului de somaj. Aceste acorduri vor asigura cetatenilor nostri, aflati la munca peste hotare, dreptul de a beneficia, la reintoarcerea in tara, de pensii, la calcularea carora se vor lua in considerare si anii munciti peste hotare.

Valentina Buliga a mentionat ca, pentru semnarea unor astfel de acorduri, la moment se duc negocieri cu ministerele de profil din Romania, Italia, Cehia, ?arile Baltice. Pana in prezent au fost semnate acorduri interstatale privind protectia sociala a migrantilor cu Portugalia si Bulgaria.

MOLDPRES

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *