Actualitate

Actiunea de voluntarit de la Ciocana un bun exemplu si pentru altii

Vineri, locuitorii de la Ciocana au avut ocazia sa urmareasca un eveniment mai putin obisnuit: un grup de tineri, cu manusi verzi, „inarmati” cu saci de aceeasi culoare, au facut curatenie pe bulevardul Mircea cel Batran. Ei purtau niste pancarte care au suscitat interesul si curiozitatea trecatorilor: „Curatenia e viata”, „Curatenia da sanatate”, „Curatenia e educatie”.

Actiunea, a explicat profesoara Alexandra Tanase de la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, este o incercare de a cultiva gustul tinerilor pentru diferite gesturi de voluntariat. „Eu am discutat cu elevii mei din a X-a la orele de clasa despre voluntariat, am privit filme despre aceasta miscare, de aceea am dorit sa trecem de la „teorie” la „practica”, sa vedem cum putem noi sa facem de buna voie, nesiliti de nimeni, adica voluntar, o fapta buna pentru comunitatea in care existam”, spune doamna profesoara.

Bulevardul Mircea cel Batran este cea mai frumoasa artera din cartierul Ciocana, poate chiar din tot Chisinaul. Este mereu plin de trecatori, bancile aduna multi tineri si batrani si, bineinteles, exista problema curateniei… Clasa a fost impartita in doua echipe, pornind – din cele doua capete ale bulevardului – una in intampinarea celeilalte, intalnind-se la mijloc, in zona strazii Igor Vieru. „Recolta” acumulata de cele doua echipe au fost sapte saci cu gunoaie adunate de pe langa banci si cosurile de gunoi.

Seara, cand am iesit pe bulevard, am descoperit ca este cu mult mai curat. Am trait satisfactia ca aceasta curatenie e rezultatul actiunii noastre de voluntariat. Intentionam sa repetam o asemenea actiune peste o luna.
Ionela Marinuta, voluntara, Liceul Teoretic „Gaudeamus”

Nota redactiei

Felicitam voluntarii de la „Gaudeamus” pentru aceasta frumoasa idee care poate servi drept un indemn si pentru alte licee. Totodata speram ca, data viitoare, actiunea va fi incurajata si sustinuta si de functionarii de la Pretura Ciocana si chiar de cei de la Primaria orasului.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *