Actualitate

Activiştii PSRM au mărşăluit astăzi în mai multe localităţi din ţară

Ei au cerut ca organizaţiile care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România să fie scoase în afara legii. De cealaltă parte, unioniştii spun că nu se vor lăsa intimidaţi şi nu vor renunţa la acţiunile lor, relatează Mesager.
Acţiuni de protest au avut astăzi loc la Soroca, Edineţ, Cahul, Anenii Noi şi Ungheni.

„Am venit să manifestăm ca să nu se unească Moldova cu România, să fim moldoveni. Nouă nu ne trebuie români. Românii peste Prut”, a spus un participant la protest.

„Vrem să fim stăpâni la noi acasă. Suntem împotriva unioniştilor. Dorim ca Moldova să fie o ţară suverană”, a afirmat o participantă la protest.

Liderii PSRM au susţinut în faţa mulţimii mesaje antiunioniste.

„Noi cu toţii protestăm pentru Republica Moldova. Noi suntem cetăţeni ai Republicii Moldova şi ne mândrim că avem ţara noastră. Noi avem limba noastră moldovenească, dar şi istoria noastră a Moldovei”, a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

În replică, unioniştii au declarat că acţiunile socialiştilor nu-i vor intimida. „Sunt acţiuni regretabile ca de obicei. Este o încercare de a dezbina Moldova care nu va duce la nimic bun, aşa cum nu a dus nici până acum. Ei au anunţat destul de clar că urmăresc un scop, vor un război civil, ameninţând că unirea ar însemna un război civil. Nu este adevărat, unirea înseamnă un trai mai bun”, a menționat Vlad Bilețchi, președintele Asociaţiei „Onoare, Demnitate şi Patrie”.

Un astfel de protest a avut loc la începutul lunii şi în Comrat, la care au participat şi conducători ai instituţiilor publice din regiune.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *