Frumusețe

Activitate vs. Calorii

Scuzele pe care le folosim pentru a nu face mişcare sunt destul de multe – unele clare şi perfect justificate, altele mai mult inventate de noi… Cert e că dorinţa de a face mişcare trebuie să ne aparţină. Sigur, ea poate fi insuflată de către o persoană din anturajul nostru, dar, oricât de mari ar fi eforturile acelei persoane, dacă lipseşte dorinţa proprie, nu vom realiza mare lucru.

Toţi ştim că exerciţiile sunt sănătoase. Dar, pentru a te convinge că teoria are o bază destul de solidă, Femeia te invită să faci măcar puţină mişcare. Sezonul alergărilor este perfect, dar dacă eşti mai comodă poţi face exerciţii fizice acasă. Începe cu o încălzire uşoară de zece minute, apoi ia-ţi inima în dinţi pentru o oră de mişcare. Lasă-ţi imaginaţia să combine exerciţiile propuse în numerele anterioare, apoi pregăteşte-te pentru altele noi.

Abdomene
Acest exerciţiu ajută la dezvoltarea muşchilor spinali, a omoplaţilor şi la o mobilitate mai bună a coloanei vertebrale. Întinde-te cu faţa pe podea, iar braţele aşază-le pe lângă corp. Foloseşte-ţi muşchii abdominali de bază prin extensia trunchiului. Ridică uşor pieptul, mâinile şi picioarele pentru o execuţie cât mai corectă (foto 1). Fă o pauză de două secunde, după care revii la poziţia iniţială. Repetă de 15-20 de ori.

Braţe

Şi braţele merită atenţie, cu atât mai mult, cu cât vom începe să purtăm bluziţe cu mâneci scurte sau maieuri şi rochiţe cu bretele. Flotările au un rol important în conturarea braţelor, dar dacă nu le puteţi realiza, încercaţi exerciţii mult mai uşoare. Folosiţi gantere sau sticle umplute cu apă sau nisip. Staţi drept, dar flexaţi genunchii. Duceţi braţele în spate, dar coatele ţineţi-le lipite de corp, apoi reveniţi (foto 2, 3). Nu se mişcă decât antebraţul. Veţi simţi cum lucrează bicepşii, tricepşii şi muşchii spatelui.

Picioare

Picioarele se vor contura, dar pentru asta trebuie să depuneţi eforturi repetate. Fixaţi greutăţile pentru picioare, apoi începeţi exerciţiul. Staţi cu spatele cât mai drept. Flexaţi un picior, iar pe celălalt ridicaţi-l deasupra solului cam 30 de cm. Acum ridicaţi şi coborâţi uşor piciorul, dar nu-l lăsaţi jos (foto 4). Repetaţi de 25 de ori şi încercaţi să lucraţi trei serii de exerciţii.

Spor la treabă!

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *