Ultima oră

Actorul Mihai Volontir transferat din Bălţi cu elicopterul la Spitalul Republican

Maestrul a fost transportat cu elicopterul Aviasan, în Secţia Terapie Intensivă. Medicii spun că starea lui este stabilă. Acum o săptămână, el a fost internat în Secţia Reanimare a spitalului din Bălţi, în urma agravării unor boli cronice.

TIMPUL amintește că, la sfârșitul acestei săptămâni, şeful secţiei Reanimare al spitalului din Bălţi, Axenti Ieţu, a declarat că actorul Mihai Volontir este în stare gravă la spitalul municipal din Bălţi, după ce a suferit un atac de cord și ar fi fost luat de ambulanţă vinerea trecută.

În același timp, fiica actorului, Stela, a declarat pentru apropomagazin.md că acestea sunt doar niște zvonuri. „Am citit şi eu că tata ar fi suferit un atac de cord. Nu este adevărat, slavă Domnului! Îmi pare foarte rău pentru medicul care a spus că tăticul e internat în stare gravă, Domnia Sa a încălcat etica profesională. Ar fi putut să spună că e un secret profesional. Da, a fost în stare gravă, însă acum trei ani! De atunci însă nu a mai făcut investigaţii, de aceea s-a şi spitalizat – pentru a face unele proceduri de întărire a organismului. Ştiţi că el e bătrâior, iar noi vrem să-l avem mai mult lângă noi. (…) Haideţi mai bine să-i urăm sănătate şi să nu lansăm zvonuri, căci astfel îi transmitem energie negativă, lucru de care el nu are nevoie la anii săi. Nici nouă nu ne este plăcut când aflăm din presă că starea lui ar fi gravă, chiar dacă noi ştim că asta nu e adevărat”, ne-a declarat fiica lui Mihai Volontir, precizând că legendarul actor va rămâne la spital cât va fi nevoie.

Actorul, în vârstă de 81 de ani, suferă de mai multe maladii, printre care diabet şi afecţiuni ale sistemului vascular. În ultimii ani, Mihai Volontir a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Soția maestrului spune că starea de sănătate s-a agravat din cauza diabetului.

Maestrul şi-a dedicat întreaga viaţă Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălţi. Şi-a jucat rolurile cu multă dăruire şi a fost devotat meseriei. Mihai Volontir a debutat în teatru în anul 1957. Peste zece ani s-a lansat în cinematografie, în pelicula „Se caută un paznic”, în care îl joacă pe Ivan Turbincă.
Rolul lui Budulai, interpretat în producţia sovietică „Ţiganul”, îi aduce celebritatea. De-a lungul carierei sale, Mihai Volontir a întruchipat sute de personaje şi a devenit o figură emblematică pentru filmul şi teatrul moldoveneşti.
Pentru activitatea sa culturală, Mihai Volontir a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, iar în anul 2000 a fost desemnat „Cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească”.
La 4 martie 2014 Mihai Volontir a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău”.

timpul.md/ publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *