Actrița Anne Hathaway a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru ONU

publicat în Actualitate pe 16 Iunie 2016, 12:25

Actrița americană Anne Hathaway a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru ONU și urmează să pună accentul pe provocările cărora trebuie să le facă față mamele care lucrează, au anunțat miercuri Națiunile Unite, preluate de AFP.

„Problema pentru femeile care devin mame o constituie salariul și oportunitățile de carieră, care au de suferit, acest lucru fiind o dovadă a inegalităților la locul de muncă între bărbați și femei", a afirmat directoarea agenției ONU Femei, Phumzile Mlambo-Ngcuka. "De prea multă vreme este greu și uneori imposibil de crescut un copil cu o responsabilitate cu adevărat egală a celor doi părinți", a adăugat ea.

Anne Hathaway, care a câștigat un premiu Oscar pentru rolul Fantine din "Mizerabilii", a născut recent un băiat, Jonathan. ONU Femei a desemnat-o pe actriță să promoveze un concediu parental atât pentru mamă, cât și pentru tată, și să încurajeze dezvoltarea serviciilor pentru bebeluși în cele 193 de țări ale Națiunilor Unite. Actrița în vârstă de 33 de ani a reprezentat deja Fundația Nike, mergând în Kenya și Etiopia pentru a denunța căsătoriile între minori. În 2013 a prezentat „Girl Rising", un documentar despre puterea educației fetelor în lume.

Anne Hathaway s-a declarat „onorată" să contribuie la progresul egalității dintre bărbați și femei. "Progrese importante au fost realizate deja, însă a venit timpul să ne intensificăm împreună eforturile pentru a ne asigura că egalitatea este cu adevărat pusă în aplicare", a afirmat ea într-un comunicat menționat de AFP. 

agerpres.ro