ACUM caută justificări pentru menținerea PSRM la putere

publicat în Actualitate pe 16 August 2019, 09:34

Deputatul Blocului ACUM, Dinu Plîngău, susține că, deși fracțiunea pe care o reprezintă și PSRM au poziții diferite, deosebirile dintre abordările acestora nu-s chiar atât de mari.

„E și normal să avem poziții diferite cu PSRM. Principala problemă care a apărut recent este reforma justiției. Spre uimirea mea, diferențele dintre abordări nu-s chiar atât de mari. Unica divergență este reforma CNA-ului. O altă discordie apare în abordările geopolitice. În ACUM sunt mulți unioniști, în PSRM sunt mulți pro-ruși. E complicat, dar se înghit unele lucruri pentru a putea merge înainte”, scrie Dinu Plîngău pe o rețea de socializare.

Deputatul susține că „PSRM-ul are propriile frustrări precum că ei, cu 35 de mandate, participă mai puțin în procesul de guvernare.”

„Asta a fost prețul lor. Noi plătim prețul problemelor care trebuie rezolvate în Guvern și trebuie rezolvate rapid. Dacă divergențele vor fi prea mari se va merge în anticipate. Părerea mea personală e că acum nimeni nu-și dorește anticipate cu excepția PD-ului. Nici bani nu prea sunt pentru noi crize politice”, susține deputatul.

Totodată, Plîngău a specificat anumite lucruri referitoare la instituțiile despre care se spune că acolo ar fi fost puși în funcții oamenii PSRM.

„A cui este omul de la SIS? A nimănui. Directorul de la SIS a fost indentificat din cadrul acestei instituții, având rapoartele instituțiilor de specialitate și informații de la partenerii externi precum că acest om nu a avut și nu are nici o tangență cu nici o formațiune politică sau politician și că ar fi un bun specialist și că este curat. Socialiștii au avut două candidaturi, ablele au fost respinse”, scrie deputatul.

Dinu Plîngău a conchis că „dacă nu se luau anumite decizii, se intra în alegerile locale cu niște instituții decapitate,” de altfel, acesta este și o parte a scopului noului regim, „să curețe sistemul putred și să identifice oameni curajoși, independenți și responsabili care vor demara anchetele tergiversate ani de zile și vor face regulă în justiție.”

https://cotidianul.md